Min mobil är sjuk:-(

Min mobil råkade ut för ett missöde igår kväll. Vi hade vår årliga konjaks och cigarillkväll på altanen. Jag skulle visa ett glas som jag precis köpt. Synd bara att Daniel inte druckit ur ölen som var i. Ölen hoppade ur glaset och rakt på min mobil:-( Undrar om displayen nånsin kommer bli sig själv igen... Fyllesjuk mobil, det är det inte alla som har;-)

Uschlig!

Idag är jag riktigt uschlig! Trött som tusan, fryser och har ont i huvudet. Men jag får bara inte bli sjuk just nu, det går inte, är inne i värsta stökiga perioden på jobbet nu med massa saker som måste vara klara snabbt... SKulle åkt och tränat aerobics ikväll men hoppade det, får se om jag kan hinna nästa vecka. VI har visserligen föräldramöte då men det kanske hinner ta slut med lite tur...

Ikväll är det dubbelavsnitt av Project Runway så nu får vi äntligen se vem som vinner:) Har faktiskt klarat mig från att googla fram det i år!

OS-abstinens!

Så var dom två ljuvliga veckorna över, veckorna med sport dygnet runt i stort sett. Satt på morgonfikat idag och stirrade tomt ut i luften, fanns ju ingen sport att titta på. Brydde inte ens mig om att sätta på radion på kontoret för där får jag bara in lokalradion och tro mig, Radio Jönköping måste vara Sveriges sämsta lokalradio. JAg saknar att höra sportkommentatorerna gå upp i falsett över en semifinal i pingis, jag saknar örnsvängarna i gymnastik och Roger Blomkvists underbara kommenterande. Jag saknar Olssons Studio som var ett program helt i min smak och jag saknar allt analyserande, alla förhoppningar och alla sp'nnande sporter som man bara får se vart fjärde år. Undrar om man skulle ta sig till London om 4 år....

Jag har blivit utmanad

Är väl bäst att göra som man blivit tillsagd då...

Fem saker som finns på din Att göra-lista idag?

1. Skriva veckomatsedel
2. Veckohandla
3. Tvätta
4. Grilla korv på nya grillplatsen i skogen med familjen
5. Klippa hårdrocksbrorsans hår

Vad gjorde du för 10 år sedan?

Då hade jag gått en termin på universitetet, satt i festeriet och för väldigt exakt 10 år sen så drog nollningen igång av nya studenter. Festade mycket, hade varit tillsammans med Jimmy i ett år, levde det mest bekymmerslösa och skönaste livet jag kunde tänka mig just då. Ser fortfarande tillbaka på studentåren med glädje!

Ställen du har bott på?

Surahammar, Linköping, Norrköping mm.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

Jobba deltid
Resa en väldans massa och bjuda med mig släkt och vänner
Skaffa PT, dietist, egen kock mfl och bli snygg;-)
Skänka pengar till välgörenhet
Spendera en massa tid med mina barn och låta andra ta hand om det som stjäl tid från sånt nu, typ städa, tvätta mm.

Jag utmanar Emeli, Petra ochTania, hoppas ni förlåter mig;-)


Dags för läggning av övertrött fyraåring!

Kreativitet!

Alma och Jakob var hos min bror/granne idag. Alma lyckades kissa på sig och hon hade inga extrakläder med sig, hon har ju sällan det nu förtiden. Men käre brorsan var inte sen att hitta på en lösning, ett par av hans egna kalsonger och en påsklämma löste problemet. Men han skjutsade henne hem i bilen så hon behövde inte gå hem;-)


Onyttigaste middagen på åratal!

Var på systemet igår. Sprang på en fransk cider. Den har dom väl där jämt men just igår stannade jag till och mindes tillbaka hur gott det var med fransk cider på en crêperia i Paris för typ 11-12 år sen. Blev därmed också grymt sugen på crêpes med nutella. Köpte cidern och ikväll bjöd jag barnen på denna rätt så efterrättsliknande middag. Men det var så himmelskt gott (cidern ljuvlig), Alma som knappt ätit nåt sista tiden smällde i sig tre pannkakor och E åt 2 st utan att spilla ett endaste dugg! Jakob, som alltid ska vara mot strömmen tyckte inte det var gott alls och åt sina pannkakor utan nånting alls på. Men han var nöjd ändå:-) Dock fick barnen nöja sig med mjölk till, vilket inte är så himla illa det heller.

Man kan väl säga att just idag tänker jag inte på vågen;-)

40% rea...

Första klass i Jönköping är en ganska så bra barnbutik, typ som Babyproffsen och Babyland. Idag efter att jag sålt klart på loppmarknad och sedan ätit på ikea skulle jag bara svänga förbi där och köpa en sån där blöjpåsekassett till blöjhinken. Ser på långt håll att det är massa röda lappar i fönstrena och tänkte att det nog var lite höstrea. Det var 40-50% rea på hela sortimentet, dvs vagnar och allt möjligt. Det fanns inte en enda bilstol kvar och folk var helt galna där inne. Det var världens kö, säkert 20 m kö i vardera kassan. Det var extremt många gravida magar i affären och jag blev alldeles matt... Shit vad dom handlade, återigen så kom tråkrealisten fram i mig och jag ville helst bara skrika att dom inte behövde allt det där. Fast det är ju kul att handla, det tycker ju jag också;-) Men jag sket i det, vägrade ställa mig i 30 min kö för en blöjpåsegrej och gick ut istället...

Middag!

Maken lagade middag idag, så satans gott!! Ugnsbakade rotsaker och kyckling. Morötter, rödbetor, lök och potatis från vårt eget land, känns som värsta "Farmen"-livet;-)

Allvarligt talat...

...om man har ett jobb som sjuksköterska, brandman, polis eller nåt annat yrke som kräver dygnsteckning, varför är man då så himla negativ till att jobba nätter och helger?? Hörde det under sjuksköterskestrejken, en sköterska som sa: "Jag vill ju grilla när andra grillar". JAg jobbar med schemaläggning av en yrkesgrupp som måste ha dygnsteckning. Dom lägger själva ett önskeschema för 6 veckor i taget, sen träffas vi alla och så möblerar vi om bland passen för att få minibemanningen täckt. Detta har vi gjort idag. Det finns folk där som inte kan jobba nätter av medicinska skäl, och det köper jag direkt. Men alla andra, som ändå valt att utbilda sig till detta... Hade vissa pass när jag gick därifrån där det bara var en person som kunde tänka sig jobba, jag behöver minst fyra, helst sex... Så nu får jag och en mellanchef sitta och möblera om ändå och mer eller mindre tvinga folk att jobba. Dom vet ju när dom går därifrån att det kommer bli så, varför inte ta chansen att få jobba dom nätterna man kan tänka sig istället för att stoppa huvudet i sanden och hoppas på att vi inte ska komma på dom?

Dumma dumma e-on

Jag tycker att man på 2000-talet i ett i-land som Sverige väl borde ha elektricitet i alla hus, som önskar ha det. Är det en orimlig önskan? VIdare önskar jag att elektriciteten alltid levererades och aldrig liksom försvann. En solig dag, som idag, borde väl ett företag som e-on kunna leverera el till mig? Jag betalar mina fakturor i tid och har aldrig varit sen eller bet om uppskov. Men eftersom e-on tydligen är så stora att dom inte behöver bry sig om mig som lite konsument så börjar jag ilskna till!
Stod idag och hade precis börjat med middagen. Poff, så var strömmen borta. Det regnade inte, det blåste inte och det åskade inte. Men utan ström var jag. Ringde e-on. Dom visste inte vad felet var nånstans. Insåg att det kunde ta tid. Åkte och köpte pizza/kebab till la familia. (undrar om jag kan skicka kvittot till e-on??) Straxt efter 18 kom iaf strömmen tillbaka. I 2 minuter. Sen gick den igen. Sen kom den efter några minuter igen och nu har den stannat hela 20 min!

Pratade med brorsan förut och tydligen har det varit strömlöst tidigare idag också. Allvarligt, ska det behöva vara så här? Jag bor inte ens i ödemarken, jag bor bara lite utanför ett samhälle liksom. Nä, usch vad jag är trött på dom nu!


Fick en chock idag...

...bad mina barn städa efter bolibompa, innan läggningen. Förberedde mig samtidigt på ett mindre krig. Men vad hände, jo, ungarna städade skitsnabbt upp alla leksaker och la dom på rätt plats. Där satt jag i soffan med E i famnen som åt välling, helt chockad! Men jag blir gärna chockad fler gånger:-)

Så j-a trött!

Alma har hostat halva natten. Hon har legat i min säng, på mig för hon hostar minst då säger hon. JAg var vaken mellan 02.30-04. Sen ringde min klocka vid 05.15. Jag var inte pigg.... Åkte iaf till jobbet och körde 40 minuter i gymmet innan jobbet. Sen har dan rullat på med personalplanering och utbildning i nya arbetstidsavtalet, så fruktansvärt tråkigt... Nu är jag trött så jag håller på att falla i bitar, ska ta lite kvällste nu och sen sova!! JAg mår verkligen skitdåligt när jag blir såhär trött, mår illa, ser ännu sämre än vanligt och blir riktigt sur och tvär. Det borde ju dock leda till att maken borde känna att han kunde sova lite mindre nån natt men det händer typ aldrig... Om hon hostar inatt kommer jag lämna henne i min säng med Jimmy och sen ska jag gå och sova i soffan!

La ut lite auktioner på Tradera igår, bara lite granna av min jättehög som ligger och väntar på att bli såld. Men lägger jag ut allt på en gång blir det så himla jobbigt när det ska skickas iväg så jag får ta några auktioner i veckan istället har jag tänkt. Kika gärna in på mina auktioner om ni vill:-)

Försäkringskassan!!!

Vabbar E nu på förmiddagen, han ska till läkaren kl 10. Eftersom det är första gången jag tar vab på honom måste jag ringa manuellt och anmäla så att dom kan koppla ihop oss. Jag fick plats 128 i kön... Kul


Svettig dag!!

Idag har jag bakat två olika sorters bullar. Skulle försöka exprimentera fram en sorts kardemummabulle som jag ätit på Bernards i Jönköping. Pratade med en kollega om just denna bulle i fredags och belv sugen. Det gick sådär, JImmy tyckte att den var vansinnigt god, men det blev inte riktigt som på cafét. Måste testa en gång till och göra om lite. Iaf bakade jag halva degen som vanliga bullar ifall exprimetbullarna skulle bli oätliga.

Sen åkte jag och dom två stora barnen på barnkalas hos Emelis Axel som blir fem år nästa vecka. Smaskigt värre blev det med en riktigt äkte godistårta! Alma blev lite rädd för "monstret" som snott barnens glass och sen gjort en skattjakt åt dem men jag tror inte hon får några bestående men. På vägen hem pratade hon mest om vargarna som bodde i skogen. Måste föröka googla mig till varför vi inte har några vargar här nere i skogen, hon undrade så...

Vi kom hem 18.45 ca. Då hade Jimmy (som tur var för hans egen skull) lagat middag och diskat. Så då åt vi vegitarisk bolognese med pasta. Supergott! En timma senare satte jag mig i bilen och åkte och veckohandlade på Ica. Älskar självscanning, veckohandlade duktigt snabbt och endast för ca 750 kr. Å då är det mat som vi beräknat för hela veckan, plus lite hygienartiklar! Jösses vilken skillnad det blir när Jimmy och barnen äter alla måltider utom middagen utanför hemmet och jag oftast äter gårdagens middag till lunch eller en naturdiet smoothie eller nåt sånt.

Bil-aset har gått sönder, avgassystemet har trillat ner. Först trodde pappa inte att det gick att laga men nu ikväll kom han på (efter att jag berättat vad det kostade att köpa nytt) att han nog kunde hänga upp det ett tag så att det kanske höll ett halvår till eller så. Har jag nångång tidigare skrivit att min pappa är en hjälte?

Det är vattenpumpen Gerd...

Vår vattenpump har senaste tiden inte mått särksilt bra. Den har pumpat ofta ofta ofta. Å så ska det tydligen inte vara. Idag, lördag och helg, är Jimmy iväg och fiskar. Vid frukosten hörde jag hur vattenpumpen pumpade på hej vilt. Men blev aldrig tyst. Efter ca 45 min började jag oroa mig för överhettning och drog ur säkringarna. Pumpen blev tyst, men vi hade också väldigt lite vatten att använda, som snabbt tog slut. VARFÖR händer sånt här när Jimmy är borta??? RIngde pappa och han bad mig plocka fram ventilen som man ska använda för att pumpa i luft. Ventilen??? Letade lite, hittade nåt som kanske skulle kunna tänkas vara en ventil (alltså, ventil är nåt man har på cykeldäck enl min kunskapsbank). Pappa kommer med en kompressor. Det är inte ventilen jag hittat utan nåt annat. Men shit! VI letar och letar. VI hittar.... ingen ventil. Hjälte-pappa åker till sin verkstad och fixatr en provisorisk ventil. Han får i lite luft, sen pajar den provisoriska anordningen... Men nu har jag iaf lite vatten att använda, men det är inte direkt så man slänger igång en maskin tvätt. NU när det äntligen är sol och alla barnens kläder typ är skitiga...

Ja, jag är en sportnörd!

På jobbet blir det mycket spring mellan kontoret och teven. Har radion på på kontoret men när det hettar till måste jag springa till lunchrummet och se det med ögonen också. IGår trodde jag att jag skulle få se avgörandet i tennisen på fikarasten. Det blev inte så. Jag hann t o m hem och få på teven innan det var slut. Dog nästan av spänningen, i bilen hem körde jag skitsakta för jag var så konventrerad på matchen. När svenskarna väl vann, på en helt fantastisk boll, så kom det t o m den liten tår på min kind.... Finns inget på teve som kan få mig att gråta så ofta som idrott...


Personlighetstest (ärligt snott)

Hittade en kul länk i en blogg med ett personlighetstest. Var ju tvungen att kolla vem jag är....

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.


Jag har en så duktig dotter!

FIck beröm på förskolan idag för att Alma är så duktig. Hon var intresserad av bokstäver, hade sytt ett sykort, skrivit en massa namn, pratade rent och hade ett stort ordförråd osv osv osv. Alltså, jag tycker ju också att hon är duktig och kan mycket men så där extremt duktig som den personalen fick det att låta som vet jag inte... Jag tycker nog att hon är som 3,5-åringar är mest helt enkelt. Kanske att hon har lite större ordförråd och så pratar hon otroligt rent, bara man hänger med för det går ruskigt fort! E sak som hon är mycket duktig på är att prutta dock... Vi låg i sängen för nån vecka sen, jag, Jimmy och Alma. En rejäl prutt hörs, verkligen en superfjärt!  Jag tittar på Alma och säger: Usch vad äcklig pappa här. Alma fnissar ovh säger "nä, det var jag". Jimmy vänder sig om och säger: Aldirg i livet, det måste varit mamma (som att jag skulle fjärta;-)) Alma ligger skitnöjd och fnissar åt sin egna fis. Under veckan som gått har hon lagt upp flera sånna jättefjärtar, vet inte vad som flugit i henne, måste vara att familjen gått från semesterns korvätande till vardagens bulgur, dinkelvete, ris, fisk och grönsaker...

Bästa chefen i stada!

Jodå, min chef har ju löst problemet så jag kommer visst kunna börja senare utan att nån kan gnälla, han hade hittat nåt i nya avtalet (hatar egentligen sånt här men jobbar man med personalfrågor så måste man kanske veta lite vad avtalet innebär) där vi visst kunde göra så utan att det bröt mot några regler. Skönt!!

Idag har jag träningsvärken from hell. Mest i magen för alla sit-ups jag gjorde på pilatesbollen. Är så gött på jobbets gym för vi har en stor tv-skärm där så jag kan kolla på OS om mornarna nu och senare i höst kan jag kolla på morgonnyheterna och uppdatera mig innan jobbet. Min tanke är att när jag gått ner ett antal kilo och fått lite bättre flås så kan jag träna även när det är andra där och inte bara i ottan. Är många på jobbet som tränar där och en del kan man mycket väl vila ögonen på. Å titta får man väl??

FIck hem nya jeans från ellos idag. När inte vanliga butiker behagar ha jeans med extra långa ben så får man liksom söka på nätet. Dom här satt riktigt bra faktiskt:-) Ett annat par var precis på gränsen till lite för korta men det var lite stretch i dom så jag tror dom kommer sitta bra när jag gått ner ett par kg. Min kompis Sara har erkänt att hon också köper för små kläder ibland för att kämpa sig i dom. Å kommer man inte i dom så kan man sälja dom på Tradera;-)



Gnäll...

På mitt jobb är det viktigt med likformighet. Det är det enda som jag har riktigt svårt att förlika mig med. Alla assistenter och administratörer ska vara ett "vi" även att vi jobbar med helt skilda saker. Vi ska tjäna exakt lika mycket, även att vi har olika ansvarsområden. Vi ska jobba exakt samma tider, för det är så man gör. Skit samma att det för en del skulle vara effektivare att få jobba en sen eftermiddag eller en kväll 1 gång i veckan. För så gör vi ju inte. Fackordföranden har sjukt mycket inflytande. Synd att hon valt att hata mig bara. Fast det är rätt så ömsesidigt, öven om hata är ett lite starkt ord, ogillar passar mitt vokabulär bättre.

Vi var två stycken som började samtidigt i vintras. Den andra fick 500 kr mer än mig i lön. Gör mig inte ett dugg, hon har jobbat på detta jobbet tidigare och har en massa erfarenhet med sig. Men det är det ingen som stört sig på. Men att jag fick så "hög" lön (den är inte alls särskilt hög, men visst, den är högre än en del andras) har det varit ett jäkla liv om. Fast ingen säger ju nåt till mig såklart, jag får höra från min chef och en bundsförvant vad det sägs.

Jag skulle vilja  minska mina barns timmar på dagis en aning och få börja kl 10 en dag i veckan och sen jobba till 19. Det skulle passa verksamheten utmärkt, den personal jag jobbar med jobbar ju ofta kvällar. När jag gjorde så ett par gånger i somras för att lösa barnpassningsfrågan så fick jag så himla mycket gjort och det var väldigt uppskattat bland personalen. Min chef tycker egentligen att det är en jättebra idé.
Men... så måste vi ju tänka på hur dom andra reagerar. *suck* Vi jobbar inte ens på samma enhet, men i samma hus. Å eftersom det redan är så mycket gnäll med min lön så vågar inte jag göra det nu även om min chef fortfarande verkar mycket inne på att vi ska lösa det här. Men man undrar ju hur mycket tjafs det kommer bli bakom min rygg då. Eller så står jag bara ut fem år med tjafset för sen har dom flesta gått i pension. Men det kan bli fem lååånga år...

Visst ja... håret!

Så här blev det!



För er som inte minns/har sett det förut så såg det ut så här innan:
   

Första dan....

...som är på allvar... Shit vad jobbigt, vi kommer liksom ha det såhär i massa år nu...
Lämna på förskolan, jobba, bråka lite över telefon med äkta hälften, hämta barn, laga middag, äta middag, tvätta, hänga tvätt, vika tvätt, plocka ur diskmaskinen, plocka i diskmaskinen, bolibompa (PAUS!) lägga E, hänga tvätt, sätta på en ny maskin, lägga Alma och Jakob, kolla på TV, somna i soffan... Känns ändå som ett bra beslut att inte plugga i år, då skulle jag utöver allt även gått kurs en kväll/vecka samt pluggat en massa emellan...

Klarade det!!

Gick upp 05.45 och stod på jobbet crosstrainer 06.30. Men shit vad den är jobbig, fixade 12 minuter, sen var jag nästan död. Gjorde lite 3X15 situps på en pilatesboll och lite balansövningar. Avslutade med 12 minuter snabb promenad på löparbandet. Hoppas inte träningsvärken blir alldeles för hemsk för jag tänkte köra samma upplägg på torsdag...

Nu måste jag jobba...

Blond!

Som jag har grejat med mitt hår senaste dagarna! Jag blev plötsligt trött på mitt knallröda hår som jag haft i 1 år nu och ville bli blond. Men jag är också smålänning och ville inte gå till frisören. Men efter två avfärgningar och två färgningar så blev håret ändå rätt så bra tycker jag. Tyvärr har jag inte fått till nån bra bild men det kanske kan komma imorgon. Ser ut som att jag har ljust hår som skiftar lite i svagt rött i vissa ljus, är nöjd:-)

"Blond" kan man ju även tro att puckot som la ut operationsbilder på facebook är, herregud, vad tänkte hon på???

Imorgon är tanken att jag ska gå upp svintidigt och träna innan jobbet. Får se hur det går men jag håller tummarna för mig själv!

Shopping!

Idag åkte jag och maken iväg med bara E, Alma var hos morbror och Jakob hos en kompis. SKulle köpa byxor men eftersom jag typ har världens längsta ben och Lindex inte hade några byxor i "long" strl så blev det den här tunikan/klänningen istället. Tror den blir jättebra till hösten:-) Byxor ska jag försöka hitta på nätet istället...
Bild från lindex.se

Vuxna män gör saker tillsammans

Idag har jag och min brorsas flickvän samt E varit på racing i Linköping. Brorsan är med i ett team som kör, dom kör i 8 timmar och dom som hinner köra flest varv vinner. Det innebär att om bilen går sönder så kan man laga den och sen fortsätta köra. Rätt många bilar går dock sönder lite för mycket så dom får bryta under dagen. Det känns inte så bra för miljön att det är sånna här tävlingar om man säger så, men det är rätt kul att kolla. Mestadelen av dagen har varit solig, framåt eftermiddagen började det regna men då åkte vi hem

Det gick bra för brorsan och hans team. Tills det var 45 minuter kvar och dom blev påkörda. Bakaxeln blev lite sned tror jag och fälgen på hjulet gick sönder. Så in i depå för att försöka laga den. I ett team är dom 4 personer. Tydligen räckte inte dom fyra för att byta däck samt sparka lite på bakaxeln för att få den rät...  Jag och Heléne blev mer eller midre chockade över denna anstormning av vuxna karlar som samlades och försökte ge ett och annat tips samt hjälpa till bäst dom kunde. 28 st räknade vi dom till....


När allt var fixat och bilen gav sig ut på banan igen kom den typ 20 meter, sen gick drivaxeln av. Bilen kunde bara köra jättesakta. Varken jag eller Heléne hade nån koll på vad drivaxeln egentligen gjorde, vi trodde nog båda att det inte gick att köra bilen alls utan drivaxel. Tydligen hade vi fel. Ungefär då, när bilen kom in igen. kom också regnet och vi valde att åka hem. Men tydligen hade dom fått igång bilen igen och tagit sig ett par varv till men dom rasade ju såklart i resultatlistan.

Jaja, så kan det gå, ny har vi upplevt detta evenemang, imorgon ska jag uppleva tvättmaskinens underverk innan jobbet drar igång igen...*suck*

Marknad

Vaknade i morse med ett ryck. Tänkte efter. Sista semesterveckan. Torsdag. Hmmm, brukar inte jag gå på Skänninge marknad då? På med datorn och visst var det marknad idag. Hade en del att göra på förmiddagen, inskolning av E på sin avdelning, inskolning av Jakob på sin nya avdelning och så ett bvc-besök med Jakob där han fick en spruta. Men kl 15 rullade jag och mamma iväg. Har haft jättetrevligt, fyndat ett par sjalar, till mig, som han tog helt fel betalt för (till min fördel) och en snygg bandana till Jakob som numera är rätt så långhårig. Sen blev det såklart lite godis och korvar också och lite annat smått och gott. Himlans trevligt, förutom att mamma avslutade besöket med att hälla en kopp kaffe över mina byxor så jag luktade inte så gott på vägen hem. Måste tvätta lite imorgon

Nya brallor!


Lillkillen behövde nya brallor insåg jag igår när regnet stod som spön i backen och det uppdagades att typ alla långbysor blivit försmå över sommaren. Eftersom förskolestart står för dörren for vi på shopping idag. Lindex "3 för 2" är ju alltid bra, snygga och funktionella brallor dessutom! Så det blev ett par orange, ett par bruna och ett par som dom här ovan, lila. Jag tycker inte om att dela in färger i kön så jag plockade åt mig dom lila från tjej-hörnan av butiken. Tror dom kommer passa utmärkt på E. Såg dock på Lindex hemsida att dom lila fanns med under rubriken pojk *nöjd*

länk till byxorna: http://www.lindex.com/se/Products/Product.aspx?ID=7851&subid=536480&prodid=1566892&parentid=761765&promolevel=true&color=1566894&NewView=true

Tid med bara ett barn

Jimmy och Jakob är på utflykt idag. Åkte kl 08 och är nu, kl 22 ännu inte hemma. När E hade somnat straxt före 19 betydde det alltså tid för mig och Alma helt själva.

Exempel på saker man kan göra tillsammans med ett barn:
- Leka med Bilar-bilarna
- Äta pizza framför teven
- Slå in Bilar-bilarna till presenter i snuttefiltar och ge dom till varandra
- Gosa i soffan
- Titta på allsång på skansen och tycka att Helen Sjöholm är en söt flicka
- Fäktas med varsin salt pinne i munnen
- Dricka mjölk och skratta samtidigt

Sen kan man gosa ner sig i Almas säng och ligga där och småprata lite, sjunga lite och killa lite tills hon somnar. Då kan man ligga kvar en extra liten stund och nosa henne i håret och njuta av att hon finns

En liten kvällsfundering...

När jag väntade Jakob så var allting nytt och spännande. MAn tänkte, planeraade, fnukade, handlade grejer redan i v20 typ. Man var lycklig, gick runt med ett fånigt leende. (att jag spydde till v22 och blev sjukskriven för foglossning i v25 har jag på nåt sätt förträngt nu). Det pirrade i magen när man försökte föreställa sig det nya livet man gick mot.
Jag bäddade vaggan tidigt, handlade kläder i strl 50, köpte vagn och testkörde osv.

När jag väntade Alma så var det liksom inte så nytt. Visst var man fortfarande sådär lycklig och stolt över magen osv. Men det där inför-pysslandet kändes inte så viktiget på nåt sätt. Dels så hade jag ju en 1,5-åring att jaga och jag jobbade ända fram tills dan innan hon föddes. Men jag hade inte packat nån BB-väska när det startade, jag hade inte bäddat spjälsängen (fast Jakob och Jimmy hade iaf satt ihop den) och jag hade inte tvättat vagnen. Självklart löste sig allting ändå när man kom hem med lilla bebisen, det rullade ju på.

Detta har gjort att jag blivit värsta tråk-realisten. När nån frågar mig om hur mycket man mste handla innan till bebisen så svara jag astråkigt: Typ ingenting. Ni kommer få massor av kläder och sen så går det alldeles utmärkt att handla när bebisen har kommit, livet fortsätter liksom. När nån frågar hur tidigt jag packade väskan (nån som kankse är i v28 och börjar bli sugen på att packa) så säger jag jättepräktigt att man nog inte behöver göra det förrän framåt v 39 eller så. Börjar förlossningen jättesnabbt och man inte har packat och det är jättebråttom in så får väl partnern åka hem efter grejerna när det är klart. Föda barn klarar man i regel utan väskan om det inte drar ut på tiden i all evighet. Å i sånt fall så hinner partnern fixa det som behövs i t ex sjukhuskiosken. Men man kan ju ha sin journal nerpackad i handväskan ifall att.
Så himla tråkig har jag blivit! Blir faktiskt lite förbannad på mig själv, Varför kan jag inte bara ryckas med i deras blommiga babylycka och säga att det ju är underbart att handla innan bebisen kommit, köp så mycket du har lust med. Eller uppmana folk att packa väskan när man känner för det, huvudsaken är ju att man själv känner att det känns bra. Men nädå, jag är värsta supertråkiga realistmamman som bara ser det praktiska och den enklaste lösningen. Skärpning på mig själv!!


RSS 2.0