Tränat igen, äntligen!

Inte riktigt lika varmt idag, rätt skönt faktiskt:-) Vissa mornar är liksom som gjorda för lite träning så imorse snörade jag på mg mina nya träningsskor och gick ut en runda. Lyxade t  o  m till det och sprang lite:-) I eftermiddag ska jag ta simborgarmärket också!

Vinterkläder

För en gångs skull är jag ute i sjukt god tid! För några veckor sen lyckades jag vinna en sjukt fin PoP-overall på Tradera för verkligen nästan ingenting. Den är så fin att man kan tro att den är ny. Sen hittade jag en windstopperfleece på Tradera, också den till E. Vann den också till ungefär hälften av vad dom brukar gå för. Är också jättefin. En skaljacka till E köpte jag på rean så nu har han både jacka och overall till vintern. Beställde nu skidjacka och byxor till Jakob på HM som ska levereras i slutet av augusti. Alma har en overall och blir den förliten så får hon ärva Jakobs som han hade förra vintern. Så här sitter jag på årets typ varmaste dag och är skitnöjd över att alla barnen har vinterkläder. Tror dessutom att det i min uppsjö av Kavatkängor och stövlar finns ett par som passar varje barn:-)

Dag 8-13

Hahahaha! 0 tränat på hela veckan! Fast jag har inte suttit still många sekunder, förutom de otaliga timmarna i bilen då. Jag har gått omkring ett par timmar i slottskogen i Göteborg en dag, gått en hel dag på Liseberg nästa dag, gått promenad två dagar i Skåne, jagat barn en hel dag, badat i havet samt jagat en flyende E på stranden en dag osv. Men ingen regelrätt träning. Får se nu till veckan hur det bli för är det för jäkla varmt vete i tusan om jag ger mig på nåt sånt där. Möjligen tidig morgon eller sen kväll då. Men jag hoppas jag får till det, bara två veckors semester kvar nu...

Underbara väder!!

Vi har haft det helt underbart i Göteborg, toppenväder och glada barn. Kan det bli bättre? Vi har åkt spårvagn, ätit på restaurang (en riktig, grekisk restaurang) med barn som skötte sig jättebra, vi har varit i Slottsskogen och klappat djur, och vi har varit på Liseberg, såklart. Ljuvligt!!

Idag är vi hemma och packar om och tvättar lite, i eftermiddag åker vi till Jimmys bror i Skåne. Hoppas på att få bada lite i havet för vädret ska väl hålla i sig hela helgen vad jag har förstått.

Jag har pysslat om mina blommor lite också, dom blir grymt törstiga i värmen. Har en sån toppenvattenkanna, jag ska köpa fler, alla borde ha dom! Har en grön hemma och en rosa på jobbet. Men ska införskaffa fler för dom är sjukt bra, vattnet rinner alldeles lagom fort, hur mycket man än tippar flaskan. Ungarna kan vattna själva för det är ingen risk att dom spiller, bara att dom vattnar på fel ställe men det är lite svårt att komma ifrån.


Bilden är hämtad från www.bluebox.se men säljs även på bl a Designtorget,

Dag 7

Idag är det ju söndag och vilodagen. Har inte hunnit med någon regelrätt träning idag men slipade byrån på förmiddagen vilket var rätt så svettigt, samt att jag och Jakob verkligen sprang på stan innan bion. Men det räknas inte riktigt men jag har iaf inte suttit still hela dan:-)
14/7: 90 min tennis
15/7: 40 min dansmatta
16/7: 35 min snabb promenad
17/7: 70 min tennis
18/7: Vila
19/7: 60 min dansmatta
20/7: Vila

Har fått frågan om vad dansmatta är. Är en matta med pilar som jag kopplar till X-boxen och kör ett spel där det gäller att dansa som pilarna på tv:n visar samt i takt. Är grymt jobbigt, är man dessutom så tävlingsinriktad som jag är så kan man liksom inte ge sig när man misslyckas...


Kung Fu Panda!

Idag har jag och Jakob varit på Kung Fu Panda på bio, grymt kul!! Vi satt och småskrattade mest hela tiden båda två. Jakob åt popcorn och jag åt lite godis. Följde upp det hela med ett besök på McDonalds, där det givetvis var en leksak från filmen i Happy Meal. Lyckan är total. Jag hör fortfarande hur han ligger och pratar med Mäster Apan i sängen:-)


Kläder och färger på barn..

Har läst och skrivit lite i en tråd på familjeliv.se ang barns kläder, ett ämne som alrdig slutar beröra och röra upp heta känslor på sajten. Själv har jag varken någon grabbig kille eller flickig dotter, dom är rätt så neutrala båda två tycker jag. Uppmuntrar deras intressen och köper kläder i alla färger. Vissa säger att det är typ omöjligt att hitta kläder till killar äver året i roliga färger men det köper jag inte, har aldrig haft problem att hitta kläder i roliga färger varesig till Jakob eller E. Tycker inte Jakob har särskilt "murriga" eller har "stora fula tryck" på sina kläder idag t ex:-)



Länk till den aktuella diskussionen: http://www.familjeliv.se/Forum-3-96/m34420381.html

Dag 6

Idag har vi varit på kalas och ätit alldeels förmycket. Hann inte träna innan vi åkte dit så jag körde ett varv på dansmattan ikväll. Riktigt nöjd med mig själv, hade precis likagärna kunnat sjunka ner i soffan med en påse godis...

14/7: 90 min tennis
15/7: 40 min dansmatta
16/7: 35 min snabb promenad
17/7: 70 min tennis
18/7: Vila
19/7: 60 min dansmatta

Träning dag 5

Idag har jag helt enkelt inte hunnit med nån träning, vi åkte hemifrån i morse, sen kom vi hem, var hemma typ 40 min och åt lunch, sen åkte maken på fisketur, där han är fortfarande. Å ensam med tre barn hemma varav det ena hemskt gärna klättrar upp på bord och fönsterbrädan och sånt så är det inte läge att ens försöka träna ens litegrann. Så idag blev det vila.

14/7: 90 min tennis
15/7: 40 min dansmatta
16/7: 35 min snabb promenad
17/7: 70 min tennis
18/7: Vila

Nu har jag hittat knoppar pckså!

Var och köpte färg till lilla byrån, den blir lite offwhite med ljusgröna lådor eftersom E:s rum går i grönt. Tror det blir skitsnyggt. Hittade dom här coola knopparna på en för mig helt okänd sida på nätet, www.barnparadiset.se. Dom skulle nog passa riktigt bra till, en färgklick liksom:-)


Jag har hittat en byrå!!!

Vi var i stan på förmiddagen, Jimmy skulle framkalla några kort till en 30-årsfest vi ska på imorgon och jag skulle se om jag hittade nåt nytt att ha på mig. Men det var på vägen hem som vi kör förbi en loppis som vi kört förbi 100 gånger förr. Men så registrerar jag i ögonvrän att det står en byrå där. Jimmy vänder bilen och vi svänger in. En liten, sliten men gedigen byrå var det. Den kostade..... 25 spänn!!! Typ ingenting mao. Så nu ska jag åka iväg och köpa lite färg och sandpapper så kommer den bli jättefin:-) Ska surfa efter några roliga knoppar också, tänker att jag vill ha några barnknoppar, kanske bilar, stjärnor eller nåt annat skoj! Inte världens bästa kort blev det, men ändå


Träning dag 4

14/7: 90 min tennis
15/7: 40 min dansmatta
16/7: 35 min snabb promenad
17/7: 70 min tennis

På besök

Igår var vi hos Emeli och umgicks, åt mat och barnen lekte. Tjejerna hade lite svårt att komma igång medans Jakob och Axel lekte från första sekund! Det var knappt att dom hann äta! När vi åkte hemåt runt 21-tiden somnade alla barnen snabbt i bilen även om Alma kämpade på länge för att hålla sig vaken. Men det gick inte så bra
God mat och trevligt sällskap - en lyckad kväll och eftermiddag helt enkelt!
Dock lurade Jimmy in mig på en massa småvägar på vägen hem för att vi skulle hitta den kortaste vägen. Den blev säkert kortast också men det var verkligen små jäkla vägar där man inte såg vart dom tog vägen för det var bara backigt och en massa svängar. Men vi såg massa djur iaf och det ska man tydligen vara glad för enl Jimmy. Räv, rådjur och älg. Som tur var inte på vägen utan en bit brevid.


Här är Alma och Elsa på studsmattan i full fart! Var helt hopplöst att ta kort på dom... *skrattar åt min egna urdåliga ordvits*

Träning dag 3

14/7: 90 min tennis
15/7: 40 min dansmatta
16/7: 35 min snabb promenad

Ser ut som en nedåtgående trend i tid, får nog se till att köra nåt längre imorgon. Fast å andra sidan så är det ju 30 min/dag jag förutsatt mig och det håller jag ju än så länge

Middag

Ibland när man liksom bara plockar ihop lite vad som finns hemma kan det bli så himla gott! Idag gjorde vi kycklingsallad med grillad kyckling. pasta, fetaost, sallad från landet, gurka och tomat. Hittade lite oliver i kylen gjorde vi också. JAg hittade en tetra med kikärtor som höll på att bli för gammal och gjorde hummus på den, för första gången i mitt liv. Asgott blev det, hade i massa vitlök. citron, salt, cayennepeppar och spiskummin. Mumma! Hittade även en vitlöksbaguette i frysen. Kändes som värsta lyxmiddagen!! Ungarna åt också, Alma täckte in sin sallad i Mangoraja på tub, med den dressingen på kan hon äta vad som helst. Så nu är vi mätta och goa:-)


Träning dag 2

14/7: 90 min tennis
15/7: 40 min dansmatta

Jippi, har hållt mitt mål två dagar i rad!!

Träning...

Har som mål att träna minst 30 min/dag under semestern. Eller ja, iaf aktiv rörelse, kommer kanske inte dra ett pass på hotellets gym innan vi går på Liseberg nästa vecka...

14/7: 90 min tennis

Ett par glas vin senare...

...är jag duktigt trött! Så nu blir det sängen och imorgon är det den ljuvligaste dagen på hela året, den FÖRSTA SEMESTERDAGEN!!

Bjuder på en sommarbild:-)


Byrå!

Jag vill ha en byrå till E:s rum. Men jag hittar inte nån vettig vart jag än letar! Den får inte vara för låg, inte i nåt laminattjafs som släpper vid minsta beröring, rejäla lådor där botten inte går ur om man trökar i kläder, inte obehandlad för jag orkar inte måla. Sen ska den vara snygg och praktisk och passa i ett rum med gröna tapeter och röd säng. Jag hittar inte den byrån nånstans. Nån som har lite tips??

Min man har fått fisk på hjärnan

Min man har jobbat två veckor nu. Dom har fiskat varje dag för det har varit tema.veckor i den sommarskola han jobbat på. I onsdags kväll åkte han ut själv och fiskade. I går åkte han vid 15.30 och kom hem nångång efter 01 inatt, då hade han och två polare fiskat rätt sent och sen druckit wiskey. Nu sitter han och plockar ihop redskap för nu ska han och dom två stora ut och fiska. Själv känner jag mig mer eller mindre som en hushållerska men vägrar ta den rollen. Så jag åker ut med brorsan och övningskör till stan istället så ska vi se om vi kan hitta en byrå till E:s kläder, har dom bara på en hylla nu.

Gröt!

Gröt är verkligen underskattad mat! Sotter här med en tallrik havre/rågflinge gröt med jordgubbssylt på. Egenlagad jordgubbssylt dessutom som jag kokade i helgen. Supersmaskigt. MAn känner sig dessutom rätt så nyttig till på köpet:-)

Två dagar kvar på jobbet. Fast imorgon räknas knappt, då kommer jag nog mest städa och sånt tror jag:-)

Min dotter...





Min (ja, vår dotter, vi är visst två;-)) måste ha världens bäst utvekclade luktsinne. Hon är helt otrolig!! Vi bor som sagt på landet och ibland kommer traktorer och kör ut skit på åkrarna härikring. Hon kan känna lukten på hur långt avstånd som helst utan att nån annan känner det. Äter jag godis i köket och hon är på sitt rum, 20 m bort, kan hon komma ut: "Jag känner en lukt..." underförstått att hon minsann känner på lukten att jag ätit nåt gott. Hon är alltid den som larmar snabbt som tusan om E gjort nåt i blöjan, och man får absolut inte äta nåt i bilen innan man hämtar henne på förskolan för det känner hon direkt! Hon kommer få det riktigt tufft när hon blir gravid om hennes luktsinne då ska bli ännu bättre, om det ens är möjligt... Minns hur jag under min första grav lärde killarna på ungdomsboendet jag jobbade på då allt om hygien för att inte kräkas om mornarna när jag kom till jobbet:-D

Nån mer än jag??

Ibland när jag skriver inlägg på bloggen så försvinner typ halva (tack Petra för uppmärksammandet nu sist). JAg blir galen, varför gör det så???

Idag har barnen varit hos farmor. Hon lät dom sova middag och därför har jag tokpigga ungar här ikväll, kommer nog inte lägga sig före 20 om jag får gissa....

Färgexplosion!



Laddade ur telefonerna igår med alla bilder från Finlandsresan. Måste bara visa detta ljuvliga kort på min största son i bollhavet, känns som en klar kontrast till mitt förra regn-kort:-)


Idag har jag jobbat hela dagen. Känner att jag är som bäst på eftermiddagen, då kommer jag liksom in i ett effektivt stim. Så idag satt jag kvar till kl 17 och fick massor gjort! Det är rätt knöligt att få ihop schemat nu över sommaren när typ ingen vill jobba samtidigt som det är stor musikfestival med typ 5000 besökare i just vårt område i helgen. Men nu ser det ändå ut som att det löser sig hyfsat:-)

Det regnar!



En bild säger mer än tusen ord.... Fy fanken vilket väder vi har har haft idag! IKEA blev räddningen för oss, liksom för rätt många andra...

Att lära sig läsa

Det är verkligen ett stort steg i ett barns liv att lära sig läsa! Jakob bara älskar att läsa på allting nu. Han har inte tålamod att lyssna på sagor på kvällen, han tar över boken och läser själv istället. Han börjar faktiskt få till flytet riktigt bra så att han inte bara läser orden utan dessutom fattar vad det står och får ihop sammanhanget. Häromdagen sa han till mig att "när jag lär mig läsa så kan jag läsa Emil i Lönneberga själv". Jag förklarade för honom att han faktiskt inte behöver lära sig läsa för det kan han ju redan, nu handlar det bara om att öva så att det går bättre och snabbare. Min lilla skruttunge, han börjar bli stor sägs det...

Jobb

Nu sitter man på jobbet igen då. Men efter att ha haft en skön sovmorgon och inte börjat förrän kl 13 så får jag väl inte känna mig trött än antar jag.

Långhelg!

I helgen har vi varit i Finland och hälsat på en mycket god vän till mig (och numera hela familjen) som jag lärt känna via familjeliv.se. Folk tycker vi är galna som åker så långt till nån man lärt känna över nätet men jag säger att det är den nya tiden helt enkelt;-)

Vi åkte till Stockholm i torsdags och bodde på hotell eftersom båten gick redan 07.45. Fick ett underbart hotellrum som mer var en lägenhet för det var tre rum + stor toalett, skötbord, barnleksaker osv. E fick en spjälsäng i vardagsrummet, Jakob och Alma delade en lite mindre dubbelsäng i det ena sovrummet och jag och Jimmy tog den stora sängen i rummet med TV. Låg i sängen och såg Spanien ta sig till final.

På båten på morgonen åt vi världens frukostbuffé, så jäkla gott. Ungarna var vid gott mod, dom indåg nog inte hur länge 11 timmar är på en båt... Men när vi efter frukosten hittade till Knatteland, en hel konferensavdelning omgjord till lekland, så var lyckan total.

Väl framme i Åbo hade vi 4 timmars bilresa framför oss så vi var framme hos vännerna mitt i natten, man tappar ju liksom en timma på vägen över. Men å så trevligt det var att ses! Dom var här förra sommaren så det var inte första gången vi sågs. På morgonen samlades alla barnen framför teven och det tog inte många minuter innan pladdrandet och leken tog fart.

Vi (inte jag då, men min övriga familj) har badat i havet, vi har grillat, druckit gott finskt öl, smuttat konjak, fikat, handlat i ett stort finkst varuhus med väldigt få svenska skyltar, umgåtts och pratat. Barnen har lekt, lekt, lekt och lekt. Alma har pussats rätt bra på treåringen också;-)

Natten till måndagen var det dags att sätta sig i bilen för att susa i fyra timmar innan vi kom till båten. Således klev vi upp kl 03 i Finland, vilket motsvarar kl 02 här. Båtresan käneds längre, det var mycket stökigare, mycket mer barn men våra barn höll ändå fanan högt och bråkade bara lite smått. Efter ett stopp på McDonalds i Södertälje var vi hemma i ljuva Småland straxt före kl 23, 21 timmar efter arr vi gått upp... Vid midnatt släckte jag lampan och kl 06 ringde klockan, dags att åka till jobbet. Jag är typ dödstrött just nu. kl 19.25.

Men det är bara 10 dagar kvar till semestern!!

RSS 2.0