Tillbaka till det mobillösa samhället, eller dagen när det mesta gick fel...

Idag var det dags att jobba veckans 10%. Så imorse klev jag upp, gjorde mig iordning och åker till jobbet. Efter ett par kilometer inser jag att mobilen ligger kvar hemma. Känner efter i fickan så jag fått med mig inpasseringskortet till jobbet åtminstone och beslutar mig för att inte vända hem. Susar fram i 105 km/h på 90-vägen, har kört den så många gånger att jag inte reflekterar något nämnvärt om vart jag är, det bara susar på liksom. Kommer till Huskvarna, har kört ca 4 mil av de 5,5 jag har till jobbet. (Än så länge då, har fått nytt jobb fr o m 10/1 endast 2 mil bort) när jag ser att bilens tempmätare visar på bra mycket mer än de 90 grader den bör. Svänger snabbt in på en mack och hoppas att bilen ska svalna av något. Kilar in och köper morgonkaffe. Tempen har gått ner något och jag beslutar mig ändå för att kasta mig ut på motorvägen, händer det nåt så får jag väl stanna och så får nån kollega hämta upp mig. Har ju för fasen kollegor som får köra med blåljus. Termometern står högt hela tiden, men slutar öka iaf. KOmmer fram till jobbet, in på kontoret och ringer pappa... Han kan givetvis genast diagnostisera problemet när han får höra att jag inte har nån värme i bilen heller. Fyll på kylarvätska var den enkla förklaringen.

Jobbar på, får julklapp av länspolismästaren och kramar om några andra polischefer jag jobbat med då dom inte är där när jag jobbar sista dan. Är ute på lunchen och köper sista julklapparna till barnen.

Efter jobbet beslutar jag mig för att först köra till macken, köpa kylarvätska och sen gå en liten sväng på IKEA. Termometern rusar i höjden direkt och att bilen inte kokade på de kilometrarna det var till IKEA är jag evigt tacksam för. Glad i hågen går jag på IKEA och handlar lite på rean. NÄr jag kommer ut till bilen så funkar inte tricket för att få upp motorhuven. Drar, trycker, knör, pillar, försöker med allt. FAN, den går inte upp. JAg kanju inte gärna hälla kylarvätska på huven liksom. Börjar få lite puls.

In på A6 och letar efter en telefonautomat, inte tusan har väl Telia slutat med sånna eller?? Försöker på vägen in påminna mig om ifall jag sett någon men kan inte få fram nån automat i minnet. Som tur är så står det en automat precis innanför entrén. Man kan dessutom betala med mastercard. Bara inte just mitt mastercard visar det sig... Hittar att man på nåt sätt kan ringa utan att betala men dåbara till fast telefoner. Vet att pappa ska passera Jönköping nångång under kvällen men inte när.Kan nu inte heller få tag på honom. RInger Jimmy hemma. Det är upptaget och hela telefonen lägger av.
Minns att mamma pratat nåt om att hon skulle till stan idag. Går en snabb vända och letar efter brorsan, han är lång med långt svart hår, mycket lättare att se i folkmängden än mamma som är en tvärhand hög.
Ser dom såklart inte.

Återvänder till telefonen. Jimmy svarar, samtalet kostar vår hemtelefon 8 kr/min. Under tiden jag väntar så ringer han mamma på mobilen. Dom är inte på A6 utan på stan. Jimmy ringer pappa. Han jobbar fortfarande och passerar stan om en timma. Jimmy bestämmer mötesplats åt oss och jag pustar ut. En timmas shopping kan jag överleva;-)

Så kommer pappa och med gemensamma krafter meckar vi upp motorhuven. Häller i 2 liter kylarvätska, bilen verkar fungera som den ska. Klockan är nu runt 18 och vi är hungriga som as. Svönger in på McDonalds och äter lite.

Sen kör jag före pappa hem, värmen fungerar i bilen och termpmetern håller sig i schack. Efter knappt två mil tänds istället oljelampan. Sv'nger av på första bästa busshållplats och pappa kollar oljan. Ser bra ut och jag kör vidare. Tycker att det luktar lite konstigt men ignorerar. Sista vänstersvängen innan vi är hemma så funkar väl inte blinkersen...

Jobb, monster och pepparkakor. Å en och annan blodplätt

Idag for jag iväg i ottan för att jobba en liten sväng. Eller jobba och jobba, vi skulle byta kontor och jag kände att jag gärna ville plocka  undan min bråte själv så att ingen annan behövde göra det... Kom hem, hämtade barnen på förskolan och E hos min mamma. Alla tre sov middag så jag röjde lite i köket och satte igång tvättmaskinen. Alma vaknade rätt snabbt och ville baka. Det ville inte jag. Men jag slängde ihop en trolldeg åt henne så höll hon sig sysselsatt i flera timmar. Även Jakob lekte med degen när han kom upp, mycket effektivt!

Åt potatismos och julkorv till middag. Alma och jag åt massa senap till, det är så himlans gott! Jakob envisades med att ha ketchup till julkorv, det får väl gå då... E var värsta gnällspiken hela kvällen, gnälldei famnen, gnällde högre på golvet, nöjde sig inte någonstans.

Efter adventskalendern gick Jimmy och la E och jag satte Jakob & Alma i badet. Tänkte att dom skulle bli lite trötta. E vägrade sova, somnade väl nån gång runt 20. JAkob och Alma var trötta efter badet och somnade. Trodde jag. Allt var tyst och stilla så 20.10 lanade jag fram min stora pepparkaksdeg jag hade kvar och började baka pepparkakor. När jag sate in första plåten grisar i ugnen kom Alma upp. Skulle bara kissa. Undrade lite vad jag gjorde. Försökte gömma ugnen bakom rumpan (jag visste att det skulle vara bra att ha bred röv nån gång) och hon gick och la sig igen. Ca 20.40 illvrålar Jakob och kommer uppspringande som om han hade eld i baken. Är hysterisk över ett monster som äter upp Josefs leksaker. Vem är Josef kan man undra. Men men, försöker prata med honom, lugna och trösta. Men han är helt oresonlig. Alma kommer upp och undrar vad som händer. När jag ber henne gå och lägga sig igen inser hon att man tydligen måste vara lessen för att få vara uppe. Börjar gråta. Jag leder in två gråtande barn till deras sängar. Jakob skriker i panik, han låter riktigt riktigt rädd. Förmår ändå Alma att lägga sig i sängen. E vaknar, hysterisk. Bumpar i rumpan, går ut och letar rätt på Jakob. Lägger honom i min säng. Bakar en plåt pepparkakor, då kommer Jakob springande igen, monstret är tillbaka. Han förklarar att monstret är där hela tiden, även när han är vaken. E skriker. Ber Jakob sätta sig i soffan, buffar rumpa på E och sjunger en stump. Sätter på film åt Jakob. Alma hör förstås vad som händer och kommer upp. Bäddar ner två barn i soffan framför "En cellsam historia". Där sitter dom och diskuterar blodplättar och antikroppar och jag bakar pepparkakor. 21.30 är sista plåten i ugnen. Det mest fascinerande är att inte en enda plåt pepparkakor blev bränd!

Barnen sitter nu, kl 22, fortfarande framför filmen, jag har gett upp. Men det är ingen förskola imorgon så jag får väl hoppas att dom sover lite längre på morgonen. Om dom nu somnar över huvud taget... Jag ska vika tvätt och så småningom lägga alla fina pepparkakor i en burk:-)

Magsjuka:-(

Var i kyrkan igår på första advent. Precis när vi står och klär på oss för att åka hem får jag tokont i magen. Slänger med mig alla barnen in på toan och får av mig brallorna illa kvickt. Sen var det bara att åka hem och bädda ner sig och säga till övriga familjen att skulle dom nyttja husets enda toalett så fick det ske snabbt, jag var tvungen att ha total tillgång för att inga olyckor av det otäckare slaget skulle ske. Var uppe ca 20 min på kvällen och drack lite te, bäddade ner mig i soffan när Jimmy skulle sova och sov väl ca 3x30 min i natt. Har spenderat större delen av natten på toa.

Jimmy körde barnen till förskolan idag och min älskade gull-mamma tog hand om E så att jag fick sova. Skulle åka på anställningsintervju idag så jag var tvungen att styra med det innan jag kunde försöka somna igen. Somnade nog ca 9.30 och vaknade kl 14. Så magen har iaflugnat ner sig, även om den inte är helt bra. Har ätit 15 makaroner och 1 dl fil sen jag vaknade, alltid något:-)

RSS 2.0