SÄNG!

Ja, nu är madrassen här och vi har fått ner den i sängen och bäddat så fint! Hoppas jag inte behöver sova på soffan på ett bra tag nu...

Ingen inspiration

Har inget vettigt att blogga om idag känns det som....

Jag har jobbat. Gick rätt bra, flrutom att folk fortfarande inte fattar att man måste jobba nätter och helger ibland när dom har valt detta yrket. Men men, det löser sig säkert:-)

Jag har ätit nutrilett och naturdiet, druckit massa vatten och grönt te. Åt kyckling med familjen ikväll.

JAg har betalat räkningarna. Fick lite över den här månaden med, känns ju bra eftersom jag ska på spritresa till Tyskland på lördag och till Ullared om 2,5 vecka...

Sex av 18 har hittills ringt återbud till mitt me&i-party nästa vecka. En har tackat ja (ja Malin, räknar med att du kommer). Säljaren vill att vi ska vara 10 st, vi är alltså nu uppe i 2 om jag får räkna mig själv... Jaja, annars få väl Malin komma hit och fika eller nåt;-)

Nu ska jag dricka lite te och kolla på idol, detta måste vara ett av dom mest meningslösa inläggen i bloggen ever.... Ska försöka skärpa mig, lovar!!

Ibland blir det lite fel...

Jakob satt på toa och läste en saga för Alma när hon borstade tänderna. Favoritsagan här hemma just nu är "Vem är söt" av Stina Wirsén.


Jakob läser: "Oj oj oj, nu blir det bråk. Fågel är dummast och fullast"
Lite väl hård bok kanske, behöver väl inte beskriva världen som den verkligen är;-) Men självklart stod det ju att "fågel är dummast och fulast" Jakob ändrade sig också snabbt till det rätta ordet men jag hann tänka ett och annat innan och fick kämpa för att inte skratta åt min duktiga son som läser så bra!

Djur och natur, kärlek och sur kärring...

Planering
Helgens planering hade sen länge bestått i att Jimmy skulle på fiksetävling med sina kompisar. Dom skulle sov ai tält och fiska hela lördagen och komma hem sent. Under veckan krympte dock evenemanget något så Jimmy var hemma under fredagkvällen och åkte inte ut förrän på lördagen. Jag hade läst nåt i tidningen om att det skulle vara nåt på torget i den lilla staden där jag jobbar så jag funderade på om vi kanske skulle ta och pallra oss dit. Vi har även bröllopsdag imorgon och hade lite löst pratat om att fira den i helgen, men inte nåt mer än så.

Bonnadag
Så hette evenemanget på torget på stan. Fick med mig min lillasyster dit, jag är fortfarande inte helt bekväm i att åka med alla tre barnen på något mer avancerat än snabb handling ensam. det hela inleddes med ett besök på mitt jobb då två av tre barn blev akut nödiga med nummer två. Dom behövde alltså bajsa. Tur att man jobbar rätt så centralt! (än så länge, flyttar ut i kanten av stan nästa vinter). Vi träffade kossor, "fårar" som Alma galtt berättade för sin pappa, kalvar och grisar. Barnen klappade alla djuren, E var djupt fascinerad av fåret som han klappade länge och väl. Vi åt korv, träffade min mormor och barnen red ponnyridning. Jakob hoppade upp i sadlen och säg ut som att det var nåt han gjorde varenda dag typ. På väg tillbaka till bilarna hittade vi en jättestor lövhög som både jag och barnen givetvis var tvungna att utforska:-)
    



Bröllopsdag
Bröllopsdag har vi visserligen inte förrän i morgon men eftersom Jimmy är borta hela kvällen så lyckades vi otroligt nog klämma in ett litet firande igårkväll. Mina föräldrar hade hand om barnen och vi hade in i det sista hoppats på att lillbror kunde skjutsa oss. Men han skulle på fest själv så vi fick köra själva. Åkte på grekisk/italiensk restaurang och åt jättegod mat. Tyvärr satt vi i en paviljong som var inglasad med infravärme. Var varmt och skönt där men varje gång servitriserna gick i dörren så blåste det kallt rakt på mig. Men men, det gick bra ändå:-) Avslutade på Coffehouse by George med god latte och muffins. Var hemma runt 22-tiden, som småbarnsförälder orkar man tydligen inte vara ute så länge längre;-) Måste nog ut på lunchen imorgon och försöka hitta nån liten present till maken på bröllopsdagen iaf även om vi inte uttalat har sagt att vi ska ge varandra nåt. Han brukar glömma men slutar jag också köpa så ökar ju inte chansen för att han kommer komma ihåg det nästa gång heller...

Kyrkan
Vi går i svenska kyrkan ibland. Jimmy är mer engagerad än oss andra men idag var det en ny präst som kom och dessutom söndasskola =pyssel och sång= perfekt för Alma. I kyrkan kryllar det inte av barn. Det brukar vara två barn där som är 6 och 8 år. Så när vår lite bullriga familj kommer så märks det. En äldre dam (a.k.a surkärring eller kärringj-el) vände sig om till mig med mörk blick, ca 10 min INNAN gudstjänsten börjat och frågade mig om det här var nån lekskola. Jag blev helt chockad och svarade bara " nej, det är ett litet barn" för det var E som just då upptäckt något fint han ville göra mig uppmärksam på genom att ropa "tiiiittaaaaa". Trodde knappt att det fanns såna tanter, dom fölesta man träffar där brukar vara så glada att det finns liv i kyrkan och en återväxt. Fick god lust att säga åt tanten att det väl var bättre att kyrkan gick och självdog om några år eftersom bara 75+-are som hade vett att var tysta var välkomna. Hur som helst så kom JImmy och satte sig så småningom. VIskade lite till honom om vad hon sagt och han såg rött. När gudstjänsten började satt Alma och viskade till mig. Hon förstår ju inte varför man ska knäppa händerna, varför man ska såt osv. Men hon förstår att man ska vara ganska tyst. Så hon viskar en massa "varför"-frågor. E småpratar lite varpå tanten suckar och säger lite lagom högt, för att vi ska höra " att det är ju likabra att jag går hem". Min man, som inte är särskilt rädd av sig och ganska cool, lutar sig fram och säger nåt i stil med " ja, det är väl lika bra, du sitter inte här och skakar på huvudet åt min familj". Tanten fräser bara åt Jimmy att han ska vara tyst. Jimmys plan var att han sen skulle prata med henne efteråt men hon drog snabbare än en avlöning... Fattar inte att kärringar kan vara så trångsynta, om hon har hörselproblem då finns det hörselslinga att tillgå och man behöver inte sätta sig precis brevid den lilla hörna som är anvisad för barn i kyrkan... *arg*

Naturen om hösten
är verkligen helt fantastisk! När vi kom hem från kyrkan grillade vi korv på vår grillplats straxt bakom huset, fast ändå mitt i skogen. Alla färger är så vackra och löven prasslar underbart!


Jimmy gick iväg en sväng och letade kantareller. Han hittade ett rejält lass så det blev toast med kantarellstuvning till middag. Jakob tycker inte om svamp, bara kantareller för dom luktar så gott:) Till efterätt åt vi äppel tarte som Alma och jag hade gjort, jättegott det också!
 

Jimmy gjorde också en lönnlövskrona till Alma, synd bara att han inte gjorde den på lite mer gula och röda blad tycker jag. Men den blev jättesöt ändå, kanske beroende på att den satt på en söt unge;-)



Söndag kväll
Idag har jag inte tvättat så mycket som jag borde. Jag har inte gjort någon matlista för kommande veckan. Jag har inte veckohandlat (som en naturlig följd av att jag inte gjort nån lista då) och jag har inte tömt diskbänken. Men jag har testat guitarhero på x-box iaf, shit vad kul det var! Fast svårt. Såg hårdrockslillebrorsan spela på det svåraste, shit alltså, jag hann inte ens se vad han skulle göra så var det klart.
Nu ska jag sätta mig och äta upp min glass för imorgon hade jag verkligen ta tag med hårdhandskarna i min vikt, orkar inte med det här längre! Å då får det inte finnas underbar mövenpick i frysen...


Jacka!!

Jag behöver verkligen en ny vinterjacka. Jag har inte ens nån gammal att ta till, slängde alla skabbiga eländen i våras. Men jag vet fasen inte vad jag vill ha! Helst nåt lite snyggare eftersom jag jobbar på kontor, ska passa kjol och stövlar likaväl som jeans och lågskor och ska finnas i strl 48. Jag har en skidjacka som funkar utmärkt när man ska ut och busa med ungarna (jag gör ju sånt jätteofta, supermamma som jag är;-)) Nån som har några tips???

Varför har jag inte tänkt på det tidigare??

Musiksaga!!! Så heter räddningen!! Istället för att ta en massa fighter varenda kväll med en 3,5-åring som vägrar somna så är den enkla lösningen att sätta på en musiksaga. Fattar inte varför jag inte tänkt på det innan. Vi har ju gjort så med Jakob när han haft svårt att somna. Vet inte ens varför vi slutade me det? Vi har massor av skivor med sagor och sånger på, vi kan ju variera i evigheter.  Men mne, gjort är gjort, nu kommer kvällarna att bli mycket lugnare här, nu blir det musiksaga varenda kväll!!!

Lugnet före stormen...

Såhär veckan före den nya planeringsomgången drar igång är det grymt lugnt på jobbet. Jag har sett till att schemat funkar för helgen, är nästan klar med nästa veckas planering, väntar bara på ett samtal för att det ska vara klart. Men från nästa vecka så smäller det till och blir allvar, då kommer jag få jobba stenhårt! Försöker förbereda så mycket jag kan av sånt som egentligen ska göras nästa vecka, en del kan jag göra innan så att jag slipper tänka på det mitt i planeringsröran. Periodplanering är bra på många sätt, men det blir några intensiva veckor emellanåt...

Utmanad...

Har åkt på en utmaning och Penny, http://www.pennye.blogg.se/

  • Svara på alla frågor
  • Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
  • Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.



Vilken mat äter du ofta?
Tacos. Typ varje gång vi inte orkar tänka...

När du är på kalas, är du den person som sitter eller du hjälper till att duka av?
Oftast hjälper jag till, men är det många som hjälper till kan jag sitta kvar, utan dåligt samvete!

Var sitter du helst när du bloggar?
Helst och helst, efter att vår bärbara dator la av är man ju hänvisad till kontoret, långt bortom tid och rum *nynnar en schlager*

Köper du ofta Triss?
Kan hända ett par gånger om året kanske men jag vinner ju aldrig nåt:-(


Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Paris! Helt underbart!! Är ingen sol och bad-människa eftersom mitt skinn typ får panik...

Vilken TV-kanal tittar du på mest?
Vet inte... tvåan tittar jag minst på iaf, är nog rätt jämt mellan fyran och femman skulle jag tro... Tittar en del på ettan också men kanske inte lika mycket som på dom andra två...


Jaha, då ska jag utmana fyra stycken också då...

http://mammigranten.blogg.se/

http://lovelymelovelyyou.bloggagratis.se/

http://bantarbritta.blogg.se/

http://ydringer.blogg.se


Massakern

Finns egentligen inga ord att använda en sån här dag. Så vansinnigt, fruktansvärt och otroligt onödigt! Jag vill aldrig att mina barn ska bli stora. Jag vill tejpa fast dom på min kropp och linda in oss i bomull typ. Jag kan inte ens tänka tanken på hur föräldrarna till ungdomarna mår just nu. Usch, det gr ont i mitt hjärta, värker i hela bröstet. Vill inte se på tv men något i mig tvingar mig ändå att titta....

Nu ska jag gå och gosa med mina sovande barn!

Sorry!!

Har insett att jag ändå har en skara trogna läsare. Vill bara be om ursäkt att jag inte hunnit uppdatera på några dagar. Hinner egentligen inte nu heller, 3 vildingar som sovit förlite/ingenting på förskolan idag håller på att riva mitt hus. Men jag ska försöka återkomma under kvällen, förhoppningsvis är dom så trötta att dom typ somnar i soffan till bolibompa:-)

Otur kan kosta mycket...

Någon i vår familj hade lyckats stänga dörren till sovrummet. Inget konstigt egentligen, är stängt ditt ganska så ofta eftersom E har en förkärlek för att gå in där och krascha runt lite. Tyvärr hade denna någon i eftermiddags missat att katten var där inne. Katten hade blivit akut kissnödig och valt att knö ner sig mellan bäddmadrasserna och pinka på resårbottnen. Resårbottnar är inte helt smidiga att få in i tvättmaskinen om man säger så. Man får endast tvätta dom med möbelshampo. Kiss är väldigt flytande och hade säkert spritt ut sig på ett ganska så stor område inuti sängen. Så nu är vårt sovrum tomt. En ny madrass från Ikea är beställd, kommer om en vecka. Så vi ska sova i tv-rummet nu, jag i soffan och Jimmy på madrass på golvet. Verkligen jättemysigt. Tur att det är mörkt rätt länge på mornarna iaf för vi har inga persienner eller rullgardiner därute....

Shopping!!

Idag lämnade vi Jakob hos mormor och åkte med Alma och E till stan för att hitta vinterkläder till Alma. VI provade på Lindex, Intersport (Didrikssons), Polarn och HM. Alma var helt säker på vilken hon ville ha. Pappan och jag försökte se positivt på alla men efter att ha varit på Polarn & Pyret var det svårt att tycka om någon annan overall. Tyvärr var den ju skitdyr men samtidigt så har vi ändå råd. Så det fick bli den här:



Köpte även matchande fleecemössa till när vi ändå var i farten:-)

Nu har jag försökt mig på att göra mintchokladgrädde, står i frysen och svalnar inför vispning. Nu ska Alma och jag baka kladdkaka som vi ska ta med till mina föräldrar ikväll där vi ska få middag. Gott:-)


Supermamman returns!!

Jag har varit ensam med barnen ikväll. Jag brukar ytterst sällan ha ork att laga mat när vi bara är vi fyra. Brukar lätt bli gröt eller så. Men nu var det ju fredag och allt, Alma ville så gärna ha pizza. Jag ville inte så gärna åka och köpa pizza så jag tog ett beslut om att vi skulle göra egen pizza istället. Jo, ni läste rätt, VI skulle göra pizza. E var jättetrött så han låg i ett hörn på en kudde och halvsov medans jag, Alma och Jakob skred till verket. Jag skivade ingredienser, dom la på. Vi gjorde en vuxenpizza (med salami, champinjoner, ost och cayennepeppar) och en barnpizza (med skinka, ananas, tomat, ost och oregano). Vi bjöd in pappa/morfar eftersom vi visste att han också var ensam hemma. Barnen var metodiska, lugna, lyssnade och gjorde strålande goda pizzor!! Känner mig grymt nöjd över mitt tilltag som dessutom blev så himla bra! Inget bråk, inget tjafs, ingen tomatsås i någons hår och ingen pizza på golvet:-)





Detta kanske inte räknas som så supermammaaktigt i vissas ögon, men för mig var faktiskt detta en grymt bra initiativ av mig själv, jag är alldeles för slö för att verkligen göra saker ihop med barnen såhär. Iaf mer än ett i taget. Alma och jag bakade kakor förra veckan, men det är ju så mycket smidigare med bara en. Så att jag fixade med två barn, + ett tredje som var trött och gnälligt är jag faktiskt riktigt stolt över:-)

Filip och Fredrik

Jag har alltid gillat Filip och Frdrik, sett det mesta av deras program och läst deras otroligt underbara böcker. Givetvis sitter jag tre kvällar i veckan nu och kollar på "Vem kan slå Filip och Fredrik". Tycker det är riktigt roligt att se dem när de inte är programledare. Men ikväll störde jag mig otroligt mycket på Fredrik som blir nästintill lite väl patetisk i sin iver att vinna. Han går upp i falsett, lägger in små små anklagelser ang tävlingarna, är besk mot Filip osv. Filip däremot, som jag annars kan ha lite svårt för, tycker jag i detta program visar en helt ny sida av sig själv! HÄrligt att få se dom som personer och inte som programledare, även om dom emellanåt har jäkligt svårt att låta bli att vara just det...

Busfabriken

Idag är förskolan stängd och jag har haft semester för att ta hans om vilddjuren. Vå åkte till Busfabriken i Linköping med Sara, Lovisa och Emilia. Var jätteskönt där, knappt några barn öht så våra barn kunde springa rätt så fritt och vi mammor kunde sitta och slappa och prata emellan rutschkaneåken. Var ganska så lugnt där inne, märktes en tydlig skillnad mot när man varit där en eftermiddag med en massa barn, ljudvolymen brukar rätt snabbt stegras då. Så var det inte idag. Men det var ett gäng trötta ungar som satte sig i bilen sen, mina sov från Tekniska verken och hela vägen hem, trots att jag stannade i Mantorp och köpte mjölk...

HÄr är en länk till ungarnas favoritleksak på Busfabriken.

Att äga hus...

... är ju  kul nästan jämt. Det var jätteroligt i helgen när vi höstade i trädgården, rensade i rabatter osv. Det är kul när man kan sitta på sin egna altan och äta frukost på sommarmornarna. Det är skönt att veta att man kan göra precis vad man vill i huset u tan att någon bryr sig.

Just nu är det dock inte lika trevligt, vår jordvärme har fått nåt fel och stänger av sig precis hela tiden. Så det är liksom svinkallt här inne nu... Jimmy ringde reparatören idag och han skulle komma när han hade tid... Under tiden fryser vi lite då, sover med strumpor, eldar värmeljus och har täcken i soffan.

Måndag idag... *suck*

Vet inte om det är fullmånens fel eller om det var för att Jimmy pratade om vinterkräksjukan igår. Men inatt har jag sovit grymt dåligt. Alla barnen har sovit så det är inte deras fel, är bara jag själv som liksom inte kunnat somna. Så jag har varit grymt trött på jobbet idag. Folk har frågat om jag mått bra, tyckt att jag sett blek ut. Tyckte det själv i morse också så jag la ner några extra minuter på sminkningen men det hjälpte tydligen inte... Tröttheten till trots och trots avsaknaden av mina glasögon som jag glömde hos syrran igår, så har jag faktiskt fått mycket gjort. Mycket sånt dät som legat i veckor och skräpat som jag inte riktigt orkat ta tag i. Nu syns det faktiskt att jag har ett skrivbord!!

Lyckades lösa ett bemanningsproblem galant, fattade knappt själv att jag fick till det så bra!

La ut auktioner på Tradera igår och har en del som går ut idag. Ser lovande ut, har snart skrapat ihop en rejäl slant till Ullaredsresan i oktober. Tänker inte handla några kläder men lite spel, leksaker och heminredning. Å skor och kanske nån handväska:) Oktober kommer f ö bli en svettigt dyr månad, först är det spritresa till Tyskland, ett par dar senare ska jag ha me&i-träff (om jag får ihop gäster vill säga) och sen Ullared. Vill ju helst inte behöva ta av sparpengarna så det är skönt att det går bra på Tradera nu:-) Kika gärna in, jag kanske har nåt som passar dig?

Veckans matlista

Tänkte börja skriva upp veckans matlistor i bloggen så att dom finns sparade så kan jag själv gå tillbaka och kolla. Kan dessutom kolla på jobbet vad jag har tänkt att vi ska äta till middag, minnet är bra men kort;-) Blev en ganska så kort lista den här veckan för Jimmy ska bort fredag-lördag. Då kommer jag säkert lyckas bjuda bort mig och barnen nånstans på middag och gör jag inte det så får jag lösa det då:-)


Måndag:
Potatis/palsternacksmos och köttkorv + rårivna morötter från grönsakslandet

Tisdag
Köttsoppa på burk + ostsmörgås

Onsdag
Fransk kycklinggryta med ris

Torsdag
Rödspätta med räkröra med potatis till

Min pappa borde bli magiker

Pappa kom så småningom och kollade på bilen. Tog nycklarna, startade och åkte iväg. Där stod jag och gapade! Jag och Jimmy hade försökt flera gånger var, med långt mellanrum för att den inte skulle bli sur. Men icke då. Men när pappa kom så hoppade den igång så fint. Han trodde även att det var batteriet som segade lite eftersom det varit kallt och fuktigt inatt. Sen är jag skulle åka iväg inåg jag att en massa inställningar nollställt sig så det kan väl vara så kanske. Ska lämna in den på service om nån månad eller så, inför vintern så då kollar dom väl sånt där hoppas jag.
Bjöd pappa på kaffe och nybakade chocolate chip cookies som tack för hjälpen:-)

Jävla bil!

Min gröna juvel har nåt fel:-( Den startar inte och låter jättekonstigt:-( Pappa är på väg hit men han lär inte kunna fixa den, min känsla är att det måste till t ex en ny startmotor eller nåt sånt för den låter verkligen döskumt:-(

Söndag=planering av nästa vecka

Jahapp. Nu är tvättmaskinen igång och jag ska sätta mig och försöka få ihop en matplanering inför nästa veca och en inköpslista. Alltid lika roligt... Fast jag brukar känna mig rätt nöjd på söndagkvällen när maten är inhandlad och tvätten vikt och inlagd i sina lådor och garderober:-)

Fick sovmorgon idag, Jimmy gick upp med barnen så jag sov till nio. Underbart!!!

Lördag morgon

Mina syskon var här med respektive igår kväll. Mycket trevligt, åt god mat, drack gott och spelade lite spel. VI måste haft jättekul för helt plötslogt var klockan 01...

Men nu är det dags att ta tag i dagen, äta frukost, röja på diskbänken och byta bajsblöja. Det kommer några kompisar och ska grilla korv till lunch:) Hoppas vi slipper regnet!

Jag är så fruktansvärt trevlig!

Det är nästan så att jag kräks på mig själv ibland...

På mitt jobb ringer folk ofta när dom har problem, problem som dom tycker att jag ska lösa. Jag tycker emellanåt att det är jäkla skitgrejer dom kommer med och som dom mycket väl får lösa själva, men det säger jag ju såklart inte... JAg kan formulera ett mail i 10 minuter innan jag skickar iväg det för att personen i fråga ska tycka att jag är en trevlig prick (och i slutändan även göra som jag vill). Jag kan låta urtrevlig på telefon fast jag egentligen tycker att människan på andra sidan borde tänkta ett par varv till. Oftast kan jag även få fram den ståndpunkten också, fast på ett sånt urtrevligt sätt att dom knappt märkte att jag vände på frågan. Oftast är ju såklart den här förmågan en tillgång, jag är ju inte chef och har således inte den auktoritetn eller den befogenheten att beodra folk hir och dit. Men det mesta löser sig ändå. Men ibland så känner jag att jag måste ställa mig inne på toan och skrika svärord och könsord för jag känner mig så äckligt trevlig så jag mår dåligt... Men jag är grymt bra på mitt jobb;-)

"Mammas pruttar luktar..."

Mina barn låg och pratade i sina sängar ikväll.

Alma: Jag längtar efter morfar, kan inte han vara barnvakt?

Jakob: Ja, då får ju vi äta glass!!

*prutt*

Jakob: Vem var det som pruttade??

Alma: Det var mamma!

Jakob: Nähä, det var du! Mammas pruttar luktar... pannkaksbajs, dom lukat jättegott! Dina pruttar luktar stink så det stinker ända till förskolan!!

Möte med soc

Gårdagens möte med soc mfl var en tung historia. VI fick veta mycket mer än vad vi tidigare vetat om varför E omhändertogs från början. Var en massa som lyftes till ytan, mamman var ärlig med vad hon kände osv. KÄnner att jag fortfarande är rätt trött efter den dusten. På jobbet har allt gått i 180 idag och jag har inte hunnit känna efter att jag är trött på fysiskt och psykiskt men nu när jag kom hem så kom det bara över mig... Ska försöka få stora barnen att städa lite nu och sen ska dom i säng. Förhoppmingsvis blir det lugnt och tyst i huset så jag kan vila mitt lilla huvud en sväng:-) Kanske ska slå till med en kopp varm choklad med lite Minttu i...

Alma och Hulda

Idag har min Alma-skrutta namnsdag:-) Vi brukar inte fia det så hårt men vi ska iaf hissa flaggan innan vi åker till förskolan strax.

Sen ska vi åka på nätverksmöte med E:s släkt och diskutera umgänge. Min ståndpunkt i det hela är att det vore bra om dom kom på de umgängen som är inplanerade till att börja med innan vi börjar prata om utökat umgänge...

Wall-e

Nu har vi varit och tittat på Wall-e. Söt, rolig och tänkvärd film, ganska så långt från Bilar om man säger så... Alma tyckte den var ite för långsam och tappade intresset ungefär samtidigt som popcornen tog slut. JAkob satt som ett ljus hela tiden och tyclte det var en fin film, han hängde ju liksom med även på kärleksscenerna som Alma mest uppfattade som tråkigt larv. Som vanligt fanns det en massa små små grejer i den Dinsey/Pixar producerade filmen som är till för den vuxna publiken och som barnen inte uppfattar överhuvudtaget.

Det går efter filmen inte att låta bli att fundera över hur mycket skräp vi producerar här i världen. Vi var på MAX efteråt och det blev ju rätt mycket skräp efter oss bara där liksom. I filmen finns det ingen fotosyntes på jorden längre. Man undrar ju emellanåt om det är åt det hållet vi är på väg... Bara jag slipper åka ut i rymden i 700 år och bli fetare än fetast och aldrig behöva/få röra mig så är jag glad;-)

Läsmonster...

Det har flyttat in ett läsmonster i vårt hus. Han är 5½ år och knäckte i vintras läskoden. Han läser inte jättesnabbt men han har förstått att han lär sig läsa snabbare ju mer han övar. Å jösses vad han övar... I morse fick han en ny bamsetidning som kom med posten igår. Han lös upp som en sol. Tog sin kudde i ena handen och tidningen i den andra och gick in på toa. Jag var tvungen att smyga efter och kolla vad han gjorde. Då satt han på toa med kudden i knät och tidningen uppepå. Jag såg hur läpparna rörde sig men jag hörde inga ord, han läste tyst. Efter en väldigt lång stund tog han tidningen och kudden och förflyttade sig till soffan. Han fortsatte läsa. Försökte prata med honom några gånger - inget svar. Lillasyster vaknade, gick till soffan och satte på teven. Ingen reaktion från storebror, han var helt inne i sin tidning. Ikväll ville han inte ha någon saga, han skulle läsa själv istället.

Jakob & Alma pysslade ikväll. Dom klippte, ritade, slog hål och skrev. Jakob köm först med en lapp som han skrivit "MAMMA" på. Alma kom med en lapp där hon knåpat ihop "ALMA". Hon brukar oftast skriva "ALWA" istället, alltså vända M uppochner. Men nu fick hon till det, mäkta stolt. Hittade hennes namn på typ 20 lappar sen. Jakob tog tillbaka lappen med "MAMMA" på och kom sen tillbaka med fem små lappar med en bokstav på varje. "Nu kan du skriva mamam också om du vill" sa han. Han tänker då på allt;-)

Blääää

Gud vad äckligt det är med godis!!! Nästa fredag ska jag köpa typ 10 godisbitar och sen får det vara bra *mår lite illa*

Svettigaste dagen på jobbet hittills!!

Igår var det svettigt värre på jobbet, slet med att få schemat att stämma och fick göra om p g a olika omständigheter som poppade upp hela tiden. Sen var jag klar. I nästan ett dygn. Då poppade det upp en ny omständighet. Men nu får det lösas med övertid, jag är verkligen ingen övermänniska som kan trolla fram extra personal ur fickan... Men som en kille sa, hur kul är det att jobba natt när dom andra tre som jobbar har dubbelt så mycket betalt...

Ikväll ska jag ha lite mys framför teven, äta lite fredagsgodis och sen sova. Barnen ska såklart somna straxt före 19.30;-) Dom ska få lägga sig så snart Bolibompa är slut *håller tummarna*

Studier hit och dit

Ibland när jag tittar på tv eller lyssnar på radio så slås jag av vilka konstiga saker det görs studier på. En gång såg jag hur en kvinna från länsstyrelsen gick och räknade skräp i en stad för att mäta nedskräpningen. Studien skulle följas upp efter ett år. Var väl bättre att hon hade städat upp skräpen hon såg istället för att bara rita ett streck i sitt block?? Igår hörde jag på radion om en studie som gjorts om ungas och gamlas användande av internet. Breaking news, stoppa rullarna: Unga och gamla använder inte internet på samma sätt!! Jag blev totalt chockad!! Eller också inte... Det hade jag kunnat berätta utan att göra av med en massa foskaranslag och/eller skattepengar. Dom gamla (vilka nu som räknas som gamla vet jag inte, det sas inte) använder mest internet till att skicka och ta emot mail och att läsa dagstidningar. Yngre shoppar, chattar, diskuterar och bloggar. Sen kan man såklart inte dra alla över en kam men det var detta som studien visat iaf.... Vad ska vi göra med informationen? Vad sa studien som ingen redan visste?

Nähä, nu är det dags för mig att ta tag i det här med barn och sånt, dom ska visst ha både frukost och kläder innan förskolan.

Var är tejpen??

Blev inget packande. Ägnade 20 minuter åt att leta efter tejpen. Den är jätteborta! Såg den igår, prydligt upplagd på bänken. Alla tre barnen i det här hushållet når dock upp på bänken... Fyndade däremot lite annat under mitt letande, bla en flaska sköljmedel i makens stövel, den där rosa grunkan till vanishflaskan under skohyllan och ett försvunnet armband i lekrummet. Men ingen tejp... Så imorgon blir det tejpshopping på lunchen.

Man kanske skulle hålla lite bättre ordning på grejerna? Vet att maken tycker att jag och barnen är en smärre ordningskatastrof, jag är verkligen kass på att lägga saker på rätt plats och att alltid gå tillbaka med nåt som jag använt. Det kan väl abra ligga lite här och så tar jag det sen? Fast sen kan bli flera veckor senare, jag vet ju det. Men ändå så blir det inte av...

Jobba igen

Åkte till jobbet idag, kunde inte med att vara hemma när jag var feberfri. Gick faktiskt riktigt bra, lyckades dessutom flytta runt lite folk i listorna utan att dom blev arga:-)

Åkte hem lite tidigare så drog hela familjen till Jönköping för lite trevlig shopping. Så nu har vi ett uppfräschat badrum och en massa nya kläder. Jakob fick en ny ryggsäck och nya gymnastikskor, han ska börja ha gymnastik på förskolan imorgon. Stor kille....

Nu måste jag packa lite Traderavinster, fick sålt en hel del igår kväll, ska ta och lägga ut lite mer snart också, om jag bara orkar och hinner...

Visst ja, det är ju i Japan...

En söt historia från makens jobb:

Eleverna tittar på nyheterna, som vanligt varje morgon. Efteråt får de lite frågor av lärarna på innehållet. EN av frågorna är vilket språk man pratar i Kina. En elev räcker ivrigt upp handen och svarar: Mango!!
Läraren biter sig lite i läppen och säger att det inte var riktigt rätt, men nästan. En annan elev svarar då att det är Mandarin. Första eleven kommenterar då: Visst ja, Mango pratar man ju i Japan:-)

Jag är också sjuk

Jäkla skit, inte har jag tid att vara sjuk heller!! Har ont i huvudet, halsen och bröstet, är täppt fast snoret rinner och så hostar jag. Har lite feber dessutom. Why me???
Har sovit ett par timmar iaf, barnen är på förskolan och maken jobbar, bäst att passa på. Hade jag varit frisk och ensam hemma hade jag hft en massa saker att hitta på men nu har det blivit sova, kolla på Dobido och surfa. Försökte mig på lite  nätshopping och blev iaf lite gladare, en stund:-) Surfade in på  Smarta Saker
Där finns en hel del kul som jag tänkt köpa ett bra tag men bara för att det var så synd om mig så slog jag till idag:-)

Beställde dom här torkbollarna, får se om torktumlingen blir snabbare och kläderna slätare...


Sen så köpte jag dom här roliga matlådorna, har ju bara en massa Tupperware nu sen jag var säljare men dom här är ju betydligt roligare att ställa in i kylen på jobbet:-D

Å på tal om kyl så köpte jag en sån här också, ska bli spännande att se om den fungerar... Den ska tydligen sänka kondensen, ta bort dålig lukt och sänka elförbrukningen med 30%. Vi får väl se....

RSS 2.0