Jag har fått en golfboll i huvudet!

Idag for jag och Jakob på kalas. Han ville mest sitta i knät och inte leka med dom andra barnen. "Man måste väl få ha lite mys ibland också" sa han när jag tyckte att han skulle leka lite... Gullunge, svårt att säga emot liksom;-)
Efter att barnen letat upp skatten så var vi ute. Där lekte barnen hej vilt, även Jakob. JAkob kom på att han skulle testa om han kunde kasta en golfboll högre än mig. Svaret är nej, det kunde han inte. Men han kunde kasta den jäkligt hårt på mitt huvud. Har världens bula i huvudet nu. Men supermamman i mig segrade och jag skällde inte en sekund på honom. Jag samlade mig tills jag slutat se stjärnor, sen satte jag mig och pratade lite med honom. HAn kramade mig hårt och sa förlåt. Sen satte han sig i ett hörn på en gunga och jag tror att han mådde lite dåligt en stund. Men sen kom han tillbaka till dom andra barnen och lekte igen.

Almas prickar kliar inte så mycket längre och hon är hur pigg som helst. Igår var hon med sin morfar och bytte däck på bilen och sen tvättade den med högtryckstvätt. Hon var med överallt sa pappa. Han sa att det var roligare att ha med Alma än Jakob eftersom Alma vågade testa och ville göra saker, Jakob är mer av en iakttagare.

E har under fredagen och lördagen bara legat som ett litet ynk på en kudde på golvet eller i famnen. Men igår kväll så piggnade även han till och idag har det varit fullt ös medvetslös igen, han har vält en blomma, rivit ur ett par lådor osv. HAn kliar lite i håret och det gör ont när det kommer nr 2 i blöjan eftersom blöjregionen bara består av koppor men annars så är han tillbaka på banan även han. Nu är det bara drygt 1 vecka kvar tills vår familj har gjort det här med vattenkoppor färdigt, för alltid!!!!

Klänningen jag bloggade om häromdagen har visat sig finnas i strl 46 i Linköping. Jag måste dit!!!

La ut auktioner på tradera för två veckor sen, dom tog slut idag. På 19 auktioner fick jag in hela 1700 spänn, jag är lite i chock just nu. Men glad såklart:-) Blir nog en tur till polarn & pyret kanske...

Underbara väder, jobb och prickar

Underbara väder

Igårkväll kom min underbara lillebror hit en stund när barnen somnat. Han satt här en sväng så att jag och maken kunde gå en promenad tillsammans i vårkvällen. Var ju bara tvungen att fota lite på vägen:-)

Idag har jag jobbat, ska jobba resten av dagarna den här veckan. Jösses vad det är jobbigt att gå upp om mornarna! Men men, jag kommer väl in i det så småningom hoppas jag, det har ju gått bra förr. Dock så är det himla kul på jobbet, kul grejer att göra, förutom att lågga in saker i diariet, man får verkligen inte göra fel för då blir den ansvariga vansinnig och det är så himla mycket siffror och koder och hålla ordning på. Chefen var inne och småpratade lite idag och han nämnde saker som "konferens" "höja lönen" och "personalplanering". Alla låter som väldigt trevliga ord i mina öron:-) Ordningsbot och omhändertagna körkort i all ära, men det är ju personalplanering jag tycker ska bli det allra roligaste (och ev jobbigaste) att jobba med!

Lilla prickflickan har det inte lätt. Hon har t o m prickar inuti munnen och i handflatorna. Hon skriker så fort hon försöker äta, dock så verkar jordgubbskräm gå bra, något jag bara köpte på chans igår, Smart idé, är nog fem år sen vi hade det hemma sist. Ibland blixtrar supermamman till;-)

Blev väldigt sugen på att plocka fram Almas album och jobba lite i det, ska nog fasen göra slag i saken och plocka fram det nu, kan ju låta det ligga framme ett par dar nu för nu är det inga gäster på ingång på länge. Så ljuvligt det är att bo trångt....

Dagens tre minus

- E har fortfarande inte fått vattenkoppor, det vore ju liksom smidigt om dom två minsta kunde ha det samtidigt nu så vi slipper släpa på det här i hundra år

- Min favorittråd på www.familjeliv.se är nåt fel med, kan inte komma in i den överhuvudtaget:-(

- Jag kan inte ha strl 42. Har hittat världens vackraste klänning på Joy och den finns bara upp till strl 42. Strl 44 kanske hade kunnat gå med lite våld men 42 känns avlägset. Även om jag håller på att gå ner i vikt så känns 42 som lite väl optimistiskt...

Trött, tröttare tröttast!

Igår var det Almas tur att få vattenkoppor, eller "kaffekoppar" som hon själv säger. Detta har inneburit en natt av lidande, mest för henne såklart men även för mig. Jimmy gav upp redan kl 23..30 och la sig på soffan, för han "skulle ju jobba idag". Precis som att det inte är ett jobb att vara hemma med två barn! Det tredje går ju tack och lov på förskolan igen just nu! Men i alla fall så har jag inatt sovit mellan 03.00-04.30. Resten av alla timmar i sängen har jag spenderat med att killa Alma, försöka få henne att lugna ner sig och inte studsa så mycket för att det kliar osv. Skönt att det är jag som "jobbar" imorgon för då måste väl Jimmy ta nästa natt. Nu borde iofs lilltjejjan sova inatt kan man tycka, av ren utmattning. Min plan är att både hon och E ska somna nu på förmiddagen så att jag också kan få ta en förmiddagslur.

Blå klädnypor verkar inte vara bra...

En liten bakfyllefundering....

Jag har en tvättlina ute med massa klädnypor. Det är klädnypor i trä, och det är klädnypor i plast. En del är gula, andra gröna, några är blå och några är orange. I höstas glömde jag/orkade i nte/tänkte inte på att ta in dom så dom har hängt därute på linan hela vintern. Nu när våren är här och jag börjat hänga tvätt ute igen så visar det sig att dom blå klädnyporna inte pallar för trycket. Så fort jag försöker nypa upp dom så går dom sönder. Alla andra håller, dom har visserligen tappaträtt mycket färg vilket dom blå inte gjort, men dom håller iaf... UNdrar om det är några molekyler i färgen som gör att dom blåa går sönder och inte dom andra eller om det är nåt djur som gillar blått och som käkat upp dom inifrån. Eller om jag blir lågt aggressiv av blått och klämmer extra hårt utan att jag märker...

Snart dags för födelsedagsbarn nr 5 i familjen!

På fredag fyller Jakob ÄNTLIGEN 5 år. Som han har längtat! Vi har räknat ner sedan i januari... VI har köpt en cykel till honom men idag var jag iväg och handlade lite småsaker också så att han får lite olika paket att öppna:-)

Var lite trött på Jimmy igår, han har varit borta massor av kvällar senaste tiden. Å ibland kan jag liksom känna att det är enough med att leva som ensamstående. Menjag har inte sagt nåt. Men tror att han märkte nåt iaf för när jag föreslog att jag skulle åka till stan ikväll var han väldigt tillmötesgående:-) Fräschade upp mig innan jag åkte, kändes skönt att få av lite kroppshår och måla mig lite. Gör inte så mycket sånt när jag går hemma och städar och plockar i trädgården liksom... Nu ska jag iofs jobba två dagar så nu blir det att gå upp tidigt och piffa till sig lite med tanke på alla som jag träffar på jobbet;-)

Nystädad hall och Livet på Landet

Vi har en groventré som verkligen gör skäl för namnet. Alltid 1000 par skor, tvätt överallt eftersom det är kombinerad tvättstuga, 2 barnvagnar, barnens 3 ryggsäckar, återvinning som inte kommit till rätt plats, E:s skötbädd plus alla hans kläder, tre handväskor, Jimmys två jobbväskor och såklart en jäkla massa kläder! Idag tog jag ett krafttag mot eländet. Plockade bort vinterkläderna, rensade ur lite skor, slängde en massa skräp osv. I ungarnas skohylla, och därikring, fanns det liksom kavatkängor i strl 20, 21, 23, 25, 27 och 29. Det fanns gummistövlar i storlekarna 22, 23, 24, 25, 27 och 29. Helt galet!! NOg för att barnen kan vara rätt flexibla och Alma har använt de flesta av stövlarna beroende på humör men ändå! Rätt många skor åkte ut i förrådet! ALla tjocka mössor, vantar och halsdukar fick också åka undan. Ska stoppa dom med ungarnas jackor/overaller/termobyxor i en vakuumpåse så behöver dom inte ta så mycket plats. Ställde undan den stora barnvagnen, vi använder ju mest den lilla nu. Så när JImmy kom hem så såg det ut som ett nytt hem:-) Fast eftersom hallen tog rätt duktigt med energi såg resten av huset inte lika trevligt ut, men det finns ju en morgondag!

Vi hann vara ute en del också och röja lite i landen och elda lite. Jimmy hade släppt ut hönorna i trädgården och dom blev nog lite stresade av att vi rörde oss runt för helt plötsligt la dom iväg mot grannen. Jag fick tokspringa runt huset för att komma på rätt sida om dom så jag kunde sjasa dom mot hönshuset igen.

Har hängt tre maskiner tvätt ute idag som hann torka, trots en hagelskur. Luktade underbart när jag tog in dom ikväll:-) Man vet ju aldrig när bajstraktorn ska komma så man får ju vara glad för de torkdagar man får!

Pricke prick prickigt

Nu har Jakob vattenkoppor. Vi trodde ju att det var det han hade för nån månad sen men det vara tycligen bara några fejkade utslag. Nu är precis hela ungen prickig, i håret, på pungen, magen, benen, armarna, jag precis överallt. Han är jättetrött och vill bara sova. Jag hoppashoppashoppas att Alma och E blev smittade samtidigt så att dom blir sjuka nu också så vi inte behöver vänta flera veckor på nästa dust. Sen hoppas jag ännu mer på att jag haft det som liten och ingen märkte eller att jag tillhör den lyckliga skara som är immun mot det. För jag vill verkligen inte bli sjuk nu, även om Jenny berättat att hon gick ner 10 kg när hon fick det som vuxen. 10 kg låter ju bra, men jag vill absolut inte bli så sjuk!

Undrar om Regina Lunds låt om prickar finns på youtube, måste kollas upp...

Är heligt förbannad på mitt fack, och i synnerhet hon som basar över vår lokalavdelning. AAAAAAAAARRRRRRGGGGGGHHHHHHHHH. Så, nu känns det lite bättre;-)

Jobb idag

Nu är jag igång och jobbar 2-3 dagar i veckan. Det är jättekul, men lite svettigt för nu är det bara tre veckor kvar tills Kerstin går hem. Då ska jag kunna allting själv... Dessutom så har hon och jag skött den här tjänsten tillsammans sen i januari, även om jag bara jobbat jättelite fram tills nu, men ändå. I maj ska jag sköta hela tjänsten på ca 43%. Det kommer bli tungt! MEn samtidigt så är det värt det för det innebär ju att vi kan skjuta E:s förskolestart tills i höst och då är han ju nästan 18 månader innan det är dags.

Idag registerade jag lite ordningsbot igen. Det var det jag var mest nervös för när jag började, men det går faktiskt ganska så lätt nu, jag har fått in flytet. Fast jag kan aldrig vänja mig vid vilka summor folk får betala, kör man 8 km för fort på 50-sträcka så kostar det 2000 spänn! Kör man utan bälte så kostar det 1500 kr. Fast dom bötrarna skriva nästan bara ut till folk födda förre 1960 typ, vet inte om dom är benägna att fuska mer med bältet än vad vi yngre är kanske..

Om 35 minuter börjar hockeyn. Barnen har straxt kollat klart på Hjärnkontoret så det börjar väl bli nattningsdags. E är dock superpigg så jag får nog försöka lägga dom stora skruttarna först. Undrar om jag ska slå till på en saga i form av teater idag, Almas säng är jättebra att göra teater med nallarna på gaveln. Är en hög kant som jag kan gömma mig bakom. Men det var längesen sist nu, kanske är dags idag...

Nu har jag nog accepterat...

Idag har vi haft kalas för Alma. Det har inte riktigt hunnits med innan. Men nu är hon som sagt firad. Sen vi fick E så har min hjärna tappat i kapacitet. Vet inte om det är att gå hemma eller om det är det faktum att jag har ytterligare en individ att ta ansvar för. Det kanske kan bero på att jag passerat 30  Men iaf så hinner jag inte alls så mycket som jag hann förr och mitt planeringssinne har blivit mycket sämre. Tidigare har jag knappt aldrig behövt använda almanacka, jag har kunnat hålla mängder med information i huvudet, BVC-besök en månad framåt, Jimmys jobbschema, mitt egna schema, ungarnas dagistider, körer osv. Men det har helt fallit ur min hjärna nu. Därför kom jag på igår eftermiddag att "visst fasen, det är kalas imorgon". Tvingade in mamma och syrran på Ica Maxi (vi hade en mycket trevlig mor-döttrar-dag igår) och handlade glasstårta och ingredienser till en morotskaka. De senaste kalasen har jag gjort egen tårta men haft köpta bullar, nu körde jag tvärtom. Men tänkte inte baka bullar... Jag har helt enkelt börjat accepterat att jag inte hinner allt som jag gjorde förr. Tänk när Jakob döptes och vi lagade all mat och bakade allt bröd och kakor själva. Helt galet!
Hur som helst. Imorse skulle jag börja baka. Inser att våra hönor inte alls lagt ägg som jag trodde. Så vi får åka till byn lite snabbt. Kommer också på att man visst brukar ha lite fiskdamm på kalas, det fick bli Tom & Jerry påsar. Jakob säger i affären att pappa sagt att vi måste köpa blöjor också. Själv hade jag ingen aning om att dom var slut men å andra sidan är det ju sånt som går åt. Men visst var dom slut när vi kom hem, tur att jag har den där stora ungen med mig emellanåt;-)

Igår var en mycket lyckad shoppingdag:-) Köpte sånna där vakuumpåsar som finns på TV-shop. Fast dom här var mycket billigare. Testade att packa ihop en massa täcken och sånt ikväll, shit vad effektivt!!!
Sen köpte jag en ny mobil också igår, äntligen!! En rosa, Sony Ericsson w580i. Skitsnygg och funkar väldigt bra hittills iaf;-) Hoppas jag kommer vara nöjd länge!

RSS 2.0