Heja mig!

Åt en naturdietbar till lunch för en stund sen. När jag ska knöla ihop pappret så ser jag på baksidan: "Heja dig". Smart knep av fabrikanten, kände mig genast mycket duktigare:-)

Klänt-äs

Je suis un klänt-äs!!

På typ mindre än en timma har jag denna förmiddag lyckats klanta till det rejält tre gånger. Vet inte om jag är tankspridd eller vad det handlar om. Jag har ju aldtig nån mens längre så jag vet inte om min kropp liksom reagerar som inför mens ändå en gång/månad fast den aldrig kommer för innan mens så brukade jag vara lite tankspridd och förvirrad förr.

I alla fall så gick jag ut hårt med att tappa filmjölk över tangentbordet. Not so very clever. Tror jag har fått upp det mesta.
Sen skulle jag sätta igång diskamskinen. VI har sånna där Yes Powerdrops eller vad dom heter. Dom hade iaf klibbat ihop lite i förpackningen. Jag drog isär dom och då gick höljet sönder och det gröna rinniga diskmedlet rann självklart ut på mig och på golvet. Som tur var var E utomhus och kom inte till "undsättning".
När allt var upptorkat och klart skulle jag sätta på kaffe. Men visst, på väg från kaffebryggaren till soppåsen så får väl min hand för sig att släppa taget om det gamla kaffefiltret med sump i. Så det flyger ner på golvet och all sump liksom hoppar ut och sätter sig lite på spisen, på ett skåp, på mig och såklart en massa på golvet.

"steg upp på morgonen
innan din dag var riktigt vaken
woowow vilken härlig dag"
Ted Gärdestad

Ute!

Idag har vi varit ute mest hela dagen, barnen och jag. Underbart!! Dom var lite sega i morse att få igång att leka men efter en stund var dom igång. Jag passade på att dammsuga på morgonen, inte så jäkla smart kanske för huset såg ju likadant ut på kvällen igen. Men hade jag inte dammsugit så hade det ju sett dubbelt så skitigt ut;-)  Alma smörjde in sig i solkräm och tågade sen gladeligen ut i den stora högen matjord som är utspridd över gräsmattan där vi ska jämna till och så nytt gräs. Hon bytte snabbt färg till svart, jättefint, verkligen;-)

På eftermiddagen laddade vi E:s vagn med festis och singoallakex och tog en liten promenad. Blev fika i gröngräset. Väl hemma igen försvann alla tre ungarna till sandlådan. Själv kände jag mig lite trött så jag la mig i skuggan så att jag kunde höra dom men dom såg inte mig. Tror dom lekte i närpå en timma utan att bråka eller putta på E. Fick kika upp ibland för att kolla så dom verkligen var där alla tre men det var dom. Av nån märklig anledning så leker mina barn allra allra bäst när dom tror att ingen vuxen ser. Ibland när dom kommer igång med en lek så vågar jag knappt röra mig för hör/ser dom mig så är liksom förtrollningen bruten...

Tyvärr blir det inte några bilder från mig på ett tag för min telefon är på lagning:-( Å den stora kameran har man ju liksom aldrig med sig ut...

Udda strumpor

Vet inte om det är något unikt för vår familj, men här kryllar det av udda strumpor. Hittade en memohängare i vår bokklubb idag och där stod det att man kunde hänga upp barnens teckningar eller de udda strumporna. Jotack, skulle jag hänga upp alla våra udda strumpor vore det en god affär för bokklubben, det var nämligen bara 3 klämmor på varje. 15 memohängare à 35 spänn blir ju några kronor....

Fina var dom dock:-)

Supermamman har slagit till igen...

När jag kom från jobbet idag mötte Jimmy mig i dörren för då skulle ah iväg. Jag var dessutom lite sen så vi typ vinkade från den ena bilen till den andra. Jag störtar in i huset och där inne är det fullt kaos som råder. Alla är trötta, hungriga och alla vill ha mamma för sig själv. Mamma ville helst sätta sig på toa ifred en stund;-) Jaja, försöker reda ut med barnen vad dom ätit under dagen och det verkar ändå som att dom ätit rätt nyligen så vi tog supermiddagen rostat bröd med oboy. Men vad fasen, dom var glada och nöjda. Skit samma att vi nu bara har pyttelite mjölk kvar tills imorgon, dom får dricka juice till frukost. Skulle ge E gröt. Tyckte jag tog lagom med vatten med jösses vad jag fick röra i pulver innan gröten blev ätklar. Så mätt blev han ju iaf. Kvällsmaten går rätt bra, bara ett par riktiga skrikanfall från Alma då jag la osten åt fel håll på mackan och då Jakob tog oboy före henne. Bolibompatime, paus för mamman! E skiter heligt i att det är bolli, han sysselsätter sig istället med att riva ur ett par lådor i köket. Jag läser tidningen. Sen börjar det bli läggdags för E. Byter blöja, sättter på pyjamas. Gör välling. Får en déjà-vu. Kände igen vällingburken väldigt väl. Aha, det var därför gröten var så svår att få ihop, jag gjorde gröt på vällingpulver... Stackarn, blev mycket välling ikväll... Nåa, han somnade bums.

Alma var trött som få så vi läste tidigt den nya prinsessboken, prinsessan åker på semester med en massa andra prinsessor, svärdar ner lite träd och blir anfallna av hyenor. En bok i Almas smak. Hon somnade snabbt.

Jakob och jag spelade Super Mario Kart istället för att läsa saga. Jag vann, äntligen! Händer typ aldrig! Jakob och jag hade sen en otroligt gosig stund i sängen när han verkligen pratade och pratade och pratade! Är så kul när han är på det humöret, jag har fått berätta vad han gjorde när han var bebis, han har berättat vad dom gjorde på utflykten idag, han har pratat om sin nya förskola till hösten (som ligger jättenära mormors jobb, om hon går ut på gården på sitt jobb så kan hon se nåt rött suddigt i kanten, det är min förskola) osv osv. Vi har pratat om att börja skolan och om att han ska få sin femårsspruta imorgon. Underbart!!

Så vissa supermammainslag har dagen faktiskt innehållit, även om det mesta nog tyvärr faller utanför kategorin;-)

Busfabriken!

Idag tog vi en tur till Busfabriken, alltid lika skoj! Ska kolla sen om jag fått några bra bilder som jag kan visa:-)

Det här med glasögon...

Alltså, det lutar mot alternativ 1 eller 4. Ettan finns i lite andra färger än just knallblått som jag ju inte riktigt gillade. Bla en svart båge med rosa blommor. Så optikern ska ta hem dom i veckan så jag får kolla:-)

Några tips på vägen...

Har nu testat på ett dygn med långa lösnaglar. Här följer några tips på vad som kan vara lite knivigt eller smått opraktiskt att klara av...

- Ta på sig firming hold-in strumpbyxor
- Öppna ölburkar
- Skicka sms/mms/slå telefonnummer på mobilen
- Skriva lika snabbt och rätt påä datorn som vanlitg
- Baka smulpaj

Bara så att ni vet;-)

Vilket party!

Åh vilket party det var igeår, helt fantastiskt roligt!! En mycket lyckad fest, lösnaglarna satt perfekt, lösfransarna om möjligt ännu mner perfekt, kände mig skitsnygg! Min nya ögonskugga var urläcker och ja, allt var toppen! Lagom med alkohol, mycket sång och musik, perfekt helt enkelt:-)

Utmanad

Tre namn du går under:

Mammaaaaaaa
Tinna
Kerstin...


Tre saker som skrämmer dig:

Att mina barn ska råka illa ut
Att nåt ska hända maken
Åska

Tre saker du har på dig:

Spännen
Trosor
jeans

Tre saker du tycker om:

Familjen
Musik/sjunga
Köra bil

Tre saker du ska göra den närmaste tiden:

Gå på roligt partaj ikväll
Jobba på måndag
Tvinga folk att jobba på midsommarafton (moahahahaha)

Tre av dina favoritlåtar just nu:

Lay your love on me - BWO
Life on Mars - David Bowie
Beautiful - Suede

Tre saker du verkligen vill ha:

Friska barn
TID
Pengar (gör väl inte mig lyckligare, men ett mindre moment att oroa sig för)



Och nu utmanas..... Mmmmmm... Alla som kommer in här och känner sig manade att bli utmanade helt enkelt!!!

DU ÄR NU UTMANAD!!!!


Ja vi elsker dette landet

17 maj idag och Norges nationaldag. Eftersom min mormor är norska så brukar jag fira den här dagen lite också och tänker varje år att jag skulle ha införskaffat en norsk flagga tioll flaggstången. Jimmy tycker att vi ska ha en unionsflagga men det känns inte helt rätt tycker jag...


Har tokövat på Highway to hell en stund nu. Får se om jag få i mig tillräckligt med alkohol ikväll för att våga framföra den på karaoke, är en massa duktiga musiker där. Men jag tycker att gen är helt underbart bra så det vore kul att sjunga den, tror ju att det bor en rockbrud nånstans inom mig. I lösnaglar och lösögonfransar;-)

Fredag

Idag har jag jobbat hela dagen igen. Känner mig så duktig efteråt:-) Har kämpat på med schemat för midsommarveckan, är inte många som vill jobba då...

Har testat glasögon inför folk på jobbet. Dom flesta verkar hålla på ettan och fyran. Grejen med ettan är (å det syns inte på bilden) att dom är verkligen knallblå. Jag trivs inte riktigt med den färgen, annars så gillar jag dom rent formmässigt. Tvåan vore ju bra iofs för dom får jag gratis av staten, dom heter inte ens Synsam utan Sparsam... Ska visa mamma imorgon så får jag se vad hon säger, å syrran!

Imorgon är det stort partaj då jag ju ska ha min nya rosa klänning, mina nya rosa skor och allt det där. Ska åka och köpa strumpbyxor med mycket hold-in effekt imorgon också och så funderar jag på lösnaglar kanske... Men det är rätt pilligt... Jag ska ju ha lösögonfransar också, kan man ens manövrera dom med lösnaglar?? Måste nog ta på fransarna först men frågan är om jag ser ordentligt för att pilla på naglarna då. Eventuellt kan detta vara årets i-landsproblem;-)

Åskat har det gjort idag. Hu! Hatar åska!

Förändringens dag...

Idag har jag klippt mig. Massor!  Så istället för hår ner till BH-bandet så är det numera såhär kort i nacken. Så skönt!!!

Jag var till optikern på lunchen, vi får synundersökning och bidrag till glasögon från jobbet. Å eftersom jag känt mig lite trött och haft huvudvärk när jag jobbat tänkte jag kolla upp det. Han testar och testar. Kör högerögat jättelänge, blir helt trött. Sen byter han öga. Shit säger jag bara, jag såg asdåligt på vänsterögat! Så han testar och grejar hit och dit. Får kolla på bokstäver och prickar. Efter ett långt tag så säger han "men om jag gör så här då?". Nej, säger jag, det där är inte alls bra. Varpå han säger att jag nu tittar helt utan något glas, att jag alltså ser så dåligt... JAg behöver tydligen glasögon mest hela tiden, rejält översynt och ett brytningsfel.... Så nu behöver jag er hjälp. JAg vet, inte världens bästa foton, men ändå, vilka brillor tror ni jag kan passa i?? Försök ignorera den skruttiga sminkningen och dubbelhakorna, fokusera på själva glasögonen;-)

1.



2.

3.

4.

5.

Åh så gott!

Har säkert skrivit om det tidigare i bloggen, men måste göra det igen... Paolo Robertos Pasta al Forno är så god så jag skulle kunna leva på den i två veckor tror jag! Ska ha lunchgäster imorgon fast jag ska jobba på förmiddagen så jag har gjort den nu ikväll så det bara är att värma imorgon. Luktar underbart!

Har färgat håret igen, äntligen har det blivit precis den färgen jag vill ha, knallrött!!! Jimmy är lite orolig att det inte funkar till min cerisa klänning men det blir nog bra. Ska dessutom ha rosa make up har jag tänkt mig. Fick klipptid på torsdag kväll också så nu ska det långa åka av:-)

Kärlek

Min lilla Almaskrutta är kär! I En kille som heter Adam som är ett år äldre än henne. Kärleken är nog ganska så besvarad tror fröken för dom hänger ihop hela dagarna. Adam väntar på Alma om mornarna och dom brukar stå och kramas i dockrummet. Idag pussade Alma honom på kinden innan vi gick hem. Så söta:-p

AD-droppar

Såg en fråga på famlijeliv.se ang hur mycket ad-droppar man ger barnen. Hos oss har det sett ut enl följande:

1:a barnet: Fick AD-droppar varje dag tills han var runt två. Sen kom...
2:a barnet: Fick AD-droppar lite emellanåt, när vi kom ihåg, ett par gånger/vecka kanske??
3:e barnet: Jag får leta rätt på och kolla utgångsdatumet på flaskan innan jag åker till BVC för nån gång i halvåret så måste jag säga att vi ska ha en ny flaska trots att jag troligtvis hittat den gamla flaskan oöppnad i skötväskan

Jag blir vansinnig på vågen!

Jag äter så himla duktigt hela dagarna och i helgen så gick det verkligen över förväntan. Men igår och idag så har inte vågen alls varit snäll utan trots mina ansträngningar så tycker den att jag gått upp i vikt. Morr!

Jippi

Hittade ett par andra skor idag när jag och E sprang en snabbis på A6. HAr dock inte orkat fota dom själv menjag har hittat en länk iaf på nätet där dom finns:-) http://www.vagabond.com/vagabond_product.aspx?ItemNr=2521-083&color=2543 Ruskigt snygga, passar faktiskt till min cerisa klänning dessutom. Köpte även lösögonfransar idag, lyckas jag nu bara få en klipptid i veckan också så kommer jag vara skitsnygg på lördag. Visst ja, glömde bort att jag kanske inte hinner gå ner 20 kg tills dess dock;-)

Var med E på Ryhov för att gå igenom alla provsvar. Han är komplett frisk och dom har ingen förklaring till varför han hade en sån konstig viktkurva. Sen vi började utredningen så har han hoppat upp en kanal på pappret och numera börjar han t o m få kinder. Läkaren höll det ionte för omöjligt att det skulle kunna bero på stress och så över att han fått flytta ett par gånger, men som han sa, vi kan ju aldrig veta... Känns bra att han mår bra iaf:-)

Buhu:-(

Skorna kom i helgen. Dom var inte alls fina och absolut inte sköna:-( 
Så antingen får jag ta nåt av dom paren jag har sen innan eller så får jag hoppas på att jag springer på nåt snyggt imorgon när jag ska till stan. Ska egentligen till sjukhuset med E men tänkte vi kunde åka lite tidigare...

Idag har barnen tagit årets första dopp i sjön. DOm tyckte inte ens att det var kallt trots att det inte kan varit mer än 12-14 grader eller så. Burr

Sommar!!

Glass!

På väg hem från förskolan idag stannade vi till på en kiosk och köpte glass. Vansinnigt gott:-) Alma kommer nog döda mig när hon blir tonåring om hon ser att jag publicerat en sån här tjusig bild på henne på internet men det struntar jag i, jag tycker hon är ursöt:-p

sommar

Måste ju även visa mina himlans fina plantor som i veckan fått ny jord och nya krukor. Det är basilika, paprika, dahlia och citronmeliss. Hoppas att dom överlever nu bara, har inte direkt gröna fingrar men måste lik förbannat fösöka varenda vår. Nångång ska man väl lyckas??

Viktnedgång...

Jag har kämpat med min vikt i typ hela mitt vuxna liv. Aptråkigt!! Sen i mitten av november så har jag nu iaf gått ner typ 8-9 kg eller så. Det har gått lite upp och ner med motivationen men jag har nästan aldrig gått upp, förutom över julen. Nu är jag inne i en ganska så positiv trend men just idag är det jättesvårt, det finns massa godis hemma eftersom vi ska ha kalas i helgen och det finns glass. Det finns stora underbart goda chocolate chip cookies som jag bakade i söndags och jag är sugen på ALLT! Sitter på mina händer för att låta dom vara....

Utvecklingssamtal

JAg har ju så fina och duktiga barn enligt förskolan:-) Man får ju vara glad att dom visar dom kunskaperna när dom är bland folk, även om man kunde önska att en del av det där omtänksamma och empatiska kunde visa sig hemma lite oftare;-)

Nä, faktiskt så blev jag lite stolt över dom när Helena, ansvarig förskollärare pratade om dom. Alma hade fått byta samlingsgrupp för hon passa bättre bland dom större barnen, hon är noggrann, kan koncentrera sig länge, duktig i både grov och finmotorik, ligger långt fram språkligt osv. Det svåraste sa Helena är att faktiskt komma ihåg att hon bara är tre år, man behandlar gärna henne äldre än vad hon är, på gott och på ont.

Jakob är en bra kompis, kan läsa och är bra på att räkna. Suger åt sig kunskap, älskar att lära sig. Fast sitter inte gärna still, älskar att cykla och vill gärna bestämma:-)

Nu är det dags

Nu är det dags
Ja, då var det dags för solkrämen att komma fram igen då. Fast supermamman herself hade inte en tanke på det utan det var den kära fem-åringen som sa imorse att han ville ha salva så att inte solen kunde bita honom...

Sol!

Ska bara jobba en sväng i eftermiddag, nu ska vi ut!!! Solen skiner, det är jätteskönt och jag håller som bäst på att förmå mina skruttungar att ta på sig 3/4-byxor! Jakob vill helst ha jeans, strumpor, kavatstövlar och fleecejacka när han ska ut. Är ingen större risk att han förkyler sig;-) Möjligen kan han tänka sig att byta mössan mot en keps...

Jobb och besök

Idag åkte jag i ottan till jobbet och var där redan 06.30. Är ruggigt effektiv den där timman innan alla andra kommer, fick massor gjort. Åkte hem vid 14-tiden sen för E:s föräldrar var här på besök. Är ju bäst att träffa dom lite då:-)

Nu har jag löst melodikrysset på webbradion, gick väldigt lätt idag:-)



Är grymt förälskad i skor, speciellt såhär på våren och sommaren när man kan ha lite roligare skor:-)

Dom är underbara dojorna har jag beställt ikväll, hoppas att dom kommer snart!!!


Dom här sköningarna står redan i skohyllan. Dock är klacken svinigt hög så jag kämpar på med att lära mig att behärska dom. Dock har jag övat upp mig på mina invanda svarta från förra året och ett par silvriga inte fullt så höga som jag inhandlade för en billig penning. Så snart ska jag nog våga ha dom en dag på jobbet!

Sugen på (280w x 210h)Sen är ju rosa min absoluta favoritfärg så dom här är jag bra sugen på också. Men anar att maken kanske inte riktigt förstår nyttan med x antal högklackade skor;-)

Jäklarns dator!

Herretider, jag fattar inte hur jag överlevt nära på 6 dagar utan internet!! I tisdags kväll så la anslutningen av och inga reparationsprogram i världen kunde få den att funka. Så jag tänkte att det var modemet som hälsat hem. Men när datorn inte kunde hitta nån anslutning hos grannen heller så insåg jag att felet kanske låg i datorn. Startade den stora datorn och här funkar ju internet:-) Halleluja!

Kort uppdatering:

Klänning: Sara my love hittade inte DEN klänningen men en annan, snyggare klänning:-) Den sitter faktiskt riktigt bra på stora jag så jag är jättenöjd! Nu ska jag bara hitta nån liten kofta att ha till för jag gillar inte riktigt att gå med bara axlar.

Prickar: Nästan alla prickar borta, E har lite kvar men jag tror nog inte ens att han smittar längre. Alma ska till förskolan imorgon, äntligen!

Trädgård: Min egna lilla hörna i trädgården börjar ta form. JImmy kräktes lite på en matta som jag beställt (en plastmatta i vitt och turkost från Rice) men när den väl kom på plats så tror jag att han tycker att den är rätt ok. Idag har jag och kiddsen planterat blommor i mina mosaikade krukor och sått frön på jordplätten brevid. Hoppas på många soliga kvällar i sommar för den är byggd där solen stannar i trädgården som allra längst:-)

RSS 2.0