Så har en helg passerat igen...

Fredag
Jo, jag tycker verkligen man får räkna in fredagen i helgen. Det känns redan när man vaknar på fredag morgon att det är helg på ingång och stämningen i fikarummet är på topp redan kl 09.30. Jag jobbade till 15 i fredags och åkte sen och handlade inför kvällen och lite inför lördagens aktiviteter. Kom ihåg att köpa lördagsgodis till barnen t o m . Vet inte hur många lördagar vi fått åka extra med bilen bara för att vi glömt handla hem godis... På kvällen kom min syster med pojkvän och åt middag. Evelina skulle sova hos oss sen för vi skulle tillsammans åka med mitt jobbs idrottsförening till Tyskland tidigt på lördag morgon. 

Lördag
Har hört talas om spritresor till Tyskland men trodde väl aldrig att jag själv skulle hamna på en... 03.30 gick bussen och vi hade 20 min att åka innan vi var vid bussen. Så vid okristliga 02.30 ringde klockan. Det är inte morgon då, inte ens med den kraftigaste ansträngningen kan man få det till morgon utan att ljuga... Sov lite i bussen, kl 05.30 ca stannade vi och åt frukost. VIssa tog sig ut bussen men jag satt envist kvar, tänkte inte gå ut och bli kall eller piggna till!
 
Lillasyster dricker te och äter yoggi
Sedan for vi vidare söderöver och åkte båten nån gång runt 07. Kändes som att det var förmidag allra minst och vi shoppade lite tidsfördriv. Åkte genom Danmark. Gick ganska så snabbt, hölls lite tävlingar i bussen så att tiden skulle gå snabbare. Sen åkte vi båt 10.30 från Danmark till Tyskland. Shit vad det var folk på båten!!! Vi lyckades ändå hitta en obekväm soffa att trycka ner oss i och äta våra medhavda tunnbrödsrullar. Struntade absolut i att ta oss in i taxfreen, herregud vad folk!!! Sen låg själva målet för resan alldels runt en högersväng från färjan och shoppingen kunde ta vid på Pråmen. Stort som värsta varuhuset med alkohol, märkeskläder, godis och läsk. Å billigt var det, såklart, annars hade det väl inte riktigt varit värt mödan att ta sig dit;-) Provsmaka fick man också göra, om man var över 17 år. Fast det stod ingen och kollade vad jag kunde se, å andra sidan kunde jag inte se nån som kunde tänkas vara under 17 heller, mest lite äldre folk där faktiskt.


Jag tyckte jag handlade massor, allt jag hade tänkt och lite till. Ändå hade jag halva reskassan var när jag kom ut, ca 200€ handlade jag för. Så på båten tillbaka passade jag på att köpa parfym till maken och armband och smink till mig själv:-)

På hemresan hölls en tväling på bussens tv-apparater om reklam. Man fick se filmer men inte veta vad det var reklam för. Jag och Evelina vann helt otippat! Vi tyckte det gick apdålåigt, vi hade 9/18 rätt men var ändå bäst! Vann varsitt badlakan med jobbets emblem på.
Vi stannade på Burger King på vägen hem, ett Burger King utmed E4:an som specialiserat sig på bussresor. Men när vi väller in 40 pers där så står det en ensam liten kille i kassan och ska rodda oss och Drive In samtidigt. Efter en lång stund fick han hjälp av en person till men jösses vilken tid det tog...
Var hemma i huset ca 23.15, i säng nån gång efter midnatt efter att ha hållt igång i 22 timmar. *gäsp*

Söndag
Vaknade runt åtta och kände mig otroligt nog pigg. Gosade lite med ungarna och pratade med dom om ditten och datten. Sen kom tröttheten över mig och jag somnade om, vaknade 10.30!!! Tur med förstående make!! Sen gick strömmen, det regnade och var pissigt. Åkte till pappa och drack kaffe, han har elverk. Sen piggnade jag till och städade  ur två skåp som verkligen innehöll en hel del gammalt skit som fick slängas. Gjorde även en del fynd av saker jag trodde var borta för alltid;-)
Avslutade kvällen med grekisk sallad, vitlöksbaguette och lite nyinköpt vin.

Nästa vecka
Imorgon ska Evelina komma hit och vabba våra två små barn som är duktigt snoriga och hostiga. Jag ska på utbildning, ska tillsammans med tre till vara länsansvarig för ett nytt datasystem så jag känner verkligen att jag behöver den här utbildningen. På onsdag är det förhoppningsvis dags för me&i-party, har nog 6 gäster nu tror jag och försäljaren vill att det ska komma 10. Har satt sista OSA-datum tills imorgon så vi får se om det är några fler som hör av sig. Skulle ha bakat lite kakor idag hade jag tänkt men det hinner jag väl en annan dag?

Kommentarer
Postat av: Danitra

Nej, nej! Det där med sommar tvånget har jag frigjort mig ifrån för länge sedan. Nu kan jag med gott samvete sitta inne en solig julidag och njuta av ljuset genom fönstret.



Men visst uppskattar jag egentligen hösten, men bara så länge löven sitter kvar och det är solsken. I år är det illa på båda dom fronterna.

2008-10-05 @ 23:31:14
URL: http://danitra.blogg.se/
Postat av: Penny

2.30 Jaa...det är omänskligt.;-)Men skoj med resa till Tyskland.

2008-10-07 @ 18:41:12
URL: http://pennye.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0